6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Terör örgütü şüphelileri adliyede

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından terör örgütü Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi oldukları öne sürülen örgüte yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından terör örgütü MKP üyelerine yönelik merkezi Konya olmak üzere Ankara, İstanbul, Mersin ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda liderliğini H.S. K'nın yaptığı örgüt çökertilmişti.

Operasyon kapsamında aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 3 gün boyunca sorgulanan 20 şüpheliden 1'i alınan ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan 19 şüpheli, sabah erken saatlerde sağlık kontrolü için Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan 19 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Örgüt lideri H.S.K. adliyeye çeşitli sloganlar atarak girdi.

Metropollerde yetiştirdikleri üyelerinin eğitimleri tamamlandıktan sonra kırsal kesimlere silahlı eylemlere hazırladıkları öğrenilen örgütün, korsan gösterilere götürdükleri militanlara örgüt propagandası yaptırdıkları belirlendi. Örgüt toplantılarını görüntüye alarak internet yoluyla yayınlayan örgütün, özellikle üniversiteli kız öğrencileri erkek eleman kazandırmak için kullandıkları belirtildi.

Mevcut düzeni yıkarak sosyalist bir düzen kurmak isteyen örgütün eğitimlerini tamamlayan militanların, kırsal kesimlerde görev yapan polis ve askerlere yönelik silahlı eylem gerçekleştirecekleri istihbaratı üzerine operasyon gerçekleştirildi. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, militanların kırsal kesimlere hareket etmeden gerçekleştirdikleri operasyonla iddia edilen silahlı eylemi önlemiş oldu.

Örgütün yayın organı olan gazetede muhabir olduğu söyleyen örgüt lideri H.S.K'nın ve sözde üst düzey yöneticilerinin gazeteci kimliklerini kullanarak örgüt propagandası yaptıkları belirtildi. Operasyon kapsamında örgüte ait çok sayıda görsel ve yazılı dokümana polis tarafından el konuldu. Öte yandan, örgütün Konya yapılanmasının, kırsal kesimlere eleman yetiştirdiği ve üst düzey yapılanmaların daha önce silahlı eylem sonucu çok sayıda polisin ölümüne neden oldukları ileri sürüldü.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 13:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?