6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Terör örgütüne darbe

Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından şafak vakti düzenlenen operasyonda, Suriye ve Afganistan'a savaşmak için çok sayıda adam gönderdiği öne sürülen terör örgütü Anadolu Federe İslam Devleti'ne (AFİD) üye oldukları iddiasıyla 15 şüpheli yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri yaklaşık 1 yıldır yaptığı araştırmalar sonucunda Afganistan ile Suriye bağlantısını belirlediği terör örgütü Anadolu Federe İslam Devleti (AFİD) üyesi olduğu iddia edilen 15 şüpheliyi tespit etti.

Bunun üzerine araştırma yapan polis, günlerce takip yaptı. Yapılan takipler sonrasında örgüt üyesi olduğu iddia edilen çok sayıda kişinin sürekli bir araya gelerek belirledikleri 20'li yaşlardaki gençleri Suriye'ye göndererek savaş eğitimi aldırdığı ortaya çıktı.

Savaş eğitimi alan gençlerin daha sonra Suriye'den Afganistan'a gönderildiği ve ABD askerlerine karşı eylemlere katıldıkları öğrenildi. Tüm bu bilgilerin ortaya çıkmasının ardından bugün sabah saat 06.00 sıralarında başlayan operasyonda çok sayıda noktaya eş zamanlı baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda şuana kadar İstanbul'dan 1, Konya merkez ve ilçelerinden 14 kişi gözaltına alındı.

GÖNDERİLEN GENÇLER, ABD ASKERLERİ İLE SAVAŞMIŞ
Konya Polisi, yaptığı araştırmalarda Afganistan'da ABD askerlerine karşı koymak için El Kaide'ye katılan bir çok kişinin de bu örgüt tarafından gönderildiğini belirledi. Son olarak 10 Kasım 2008 tarihinde Afganistan'da ABD askerleri El Kaide'ye yönelik operasyon yapmıştı. Operasyon kapsamında 35 El Kaide militanının ölü, 14'ünün ise sağ ele geçirildiği belirtilmişti. Operasyonda ölenlerden 7'sinin Türk olduğu ortaya çıktı. Afganistan'da ölen bu 7 kişiyi operasyon yapılarak gözaltına alınan örgüt üyelerinin gönderdiği iddia ediliyor.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada şuana kadar silah ve birçok doküman ele geçirilirken, şüphelilerin sürekli bir araya gelerek gönderecekleri kişileri belirledikleri öne sürüldü. Şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere TEM şubesine götürüldü. Daha önce Alman polisi de AFİD'e yönelik operasyon yapmış ve El Kaide ile bağlantılarını ortaya çıkartmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 13:34:19
Güncelleme :27 Nisan 2009 Pazartesi 13:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?