6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Terör zanlıları hakim karşısında

Konya'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan DTP İl Başkanı A.A, kızı ve çoğunluğu üniversite öğrencisi 18 kişi adliyeye sevk edilirken, cezaevinde başka suçtan tutuklu bulunan 3 kişinin daha dosyaya eklendiği öğrenildi.

Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması ve eylemleriyle ilgili 1 yıldır yaptığı araştırmanın ardından önceki gün sabah operasyon yapmıştı.

Konya merkezli Antalya ve İstanbul'da başlayan eş zamanlı operasyon kapsamında DTP Konya İl Başkanlığı ile birlikte 25 ayrı adres basılmış, yapılan baskınlarda Antalya ve İstanbul'dan 1'er, Konya'dan ise DTP İl Başkanı A.A, kızı E.A. ve üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı alınan şüpheli 18 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'nde tekrar sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çevik kuvvet otobüsleriyle adliyeye sevk edildi.

Konya 2. Ağrı Ceza Mahkemesi'nde görülen ve karşıt görüşlü olan 2 genci bıçaklayan 3 kişinin de PKK'nın Konya'daki gençlik yapılanmasında yer aldığı öğrenildi. TEM Şube Müdürlüğü ekipleri bugün adliyeye sevk ettikleri 18 kişiye, cezaevinde bulunan 3 kişiyi de dahil etti. 3 şüpheli de savcıya terör örgütü PKK'nın eylemleri içerisinde yer almaktan sanık olarak ifade verecek.

Operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan şüpheli İ.N.'nin uzun süredir dağa çıkmayı planladığı öğrenildi. Polis İ.N.'nin dağa gitmek için Konya'da DTP'den bazı kişilerle görüştüğünü, ardından da İstanbul'da son hazırlıklarını yaptığı bilgisine ulaşınca operasyonu başlattı. İstanbul'da gözaltına alınan İ.N.'nin DTP içerisinde belirli yere gelmek için böyle bir yöntem kullandığını söylediği iddia edildi.

Konya'da 2 yıl önce de PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyon düzenlenmiş, o operasyonda da 25 kişi gözaltına alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 12:39:19
Güncelleme :15 Mayıs 2009 Cuma 12:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?