6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ticaret Odaları elele verdi

Konya'nın Beyşehir, Seydişehir, Akşehir, Ilgın ve Doğanhisar ilçelerinin ticaret odaları sorunların çözümünde birlikte hareket etme kararı aldı.

Beyşehir Ticaret Odası’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda buluşan 5 ilçenin ticaret odası yönetimi, bölgede yaşanan sıkıntı ve sorunların aşılabilmesinde birlikte hareket etme kararı aldı. Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, 5 ilçe ticaret odasının aldığı ortak kararla bundan sonra yaşanan sorunların aşılabilmesi konusunda birlikte hareket edileceğini söyledi.

Bu amaçla, 5 ilçenin ticaret odası yönetiminin her ay ya da iki ayda bir, bir başka ilçede toplanacağını belirten Gül, bu toplantının ilkine Beyşehir Ticaret Odası’nın ev sahipliği yaptığını bildirdi.Beyşehir’de çevre ilçelerin ticaret odası yönetim kurulu, meclis başkanları ile yönetim kurulu üyelerini misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gül, oluşturulan birliğin çok güzel şeylere vesile olacağını düşündüğünü kaydetti.

Gül, oluşturulan bu birlikteliğe önümüzdeki günlerde Konya merkez ile diğer taşra ilçelerinin de katılmasını beklediklerini dile getirerek, “Bu bir ayrıcalık değil, birlik beraberliktir. Herkes kendi bölgesindeki eksikleri anlatarak, bir araya geldiğimizde yukarıya tek ses halinde götürebildiğimizde işimizin daha kolay olacağını düşündük. Bu yüzden bu birlikteliğin iş yapmasını bekliyoruz” dedi.

Ilgın Ticaret Odası Başkanı İbrahim Gezgin, bu birliğin devam etmesi arzusunda olduklarını ifade ederken, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi ise, 5 yakın ilçenin ticaret odalarının bir araya gelmesinin gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Bu toplantılarla ilçelerin sorunlarını çözmede birbiriyle daha yakın ilişkiler içerisine gireceğini anlatan Çiftçi, “Yeni teşvik yasasının onaylanıp Resmi Gazete’de yayınlandığı anlamlı bir günde, gerçekleşen bu birlik, bundan sonraki birlikteliklerimizin daha fazla iş kollarını görüşeceğimizin bir başlangıcının göstergesi olacak. Ben sıklıkla bu buluşmaların gerçekleşmesi arzusundayım. Bu toplantıların bölgemize bereketli sonuçlar çıkarmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, toplantıya katılan ilçelerin konuk ticaret odası yönetim kurulu başkanlarına Beyşehir’in doğal güzelliklerini yansıtan porselen bir tabağı günün anısına hediye etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 11:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?