6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Ticaret Odası'ndan eğitim atağı

Konya Ticaret Odası (KTO), İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Stratejik Program Fonu (SPF) Avrupa'yı Birleştirme Programı tarafından sağlanan fon ile uygulanan 'KOBİ'lerin İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesine Yönelik Kurumlar Arası İşbirliği ve Eğitim Projesi'ne ev sahipliği yapacak.

Proje ile ilgili bilgi veren KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Nisan 2008 tarihinde başlayan ve Türkiye'de sadece Ankara, Antalya, Gaziantep, Konya, Mersin ve İzmir ticaret ve sanayi odalarında uygulanacak olan 'KOBİ'lerin İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesine Yönelik Kurumlar Arası İşbirliği ve Eğitim Projesi'nde, Konya'nın projeye Türkiye genelinde katılacak olan 6 ilden biri olarak seçildiğini, projenin ev sahipliğini de Konya Ticaret Odası'nın yapacağını açıkladı.

Projenin amacının seçilen 6 ildeki ticaret ve sanayi odalarının inovasyon danışmanlığı kapasitelerini artırmak ve KOBİ'lerin inovasyona yönelik bilgi ve farkındalık düzeyini geliştirmek olduğunu belirten Üzülmez, “Girişimlerimiz neticesinde Konya da projeye dahil edilmiştir. 6 il içerisinde Konya'nın da bulunması bir şanstır. AB Lizbon stratejisi reform sürecine paralel olarak, özellikle KOBİ'ler ve inovasyon alanında kurumlar arası işbirliğini desteklemek ve çeşitli eğitim çalışmaları düzenlemek proje faaliyetleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda başta ticaret ve sanayi odaları olmak üzere, üniversiteler, devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşlarının katılımı ile gerçekleştirilecek eğitimler ve çeşitli faaliyetlerle, 6 ilde inovasyon alanında çalışmalar sürdürülecektir. 24 aylık proje süresince temel amaç kurumların ortak ihtiyaçları ve gerekliliklerini göz önünde bulundurarak, ilgili kurumlar ve KOBİ'ler arasında kurumlar arası işbirliğini desteklemektir. Proje kapsamında 420 KOBİ'nin inovasyon alanında bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasının yanı sıra yapılan çalışmalar ışığında, her il için bir inovasyon yol haritasının oluşturulması da proje hedefleri arasındadır” şeklinde konuştu.

Proje sahibi İngiltere'nin çalışmaları ile 3-5 Kasım 2008 tarihinde KTO'nun ev sahipliğinde ve önderliğinde Konya'da özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşları ile toplantılar yapılacağını belirten Üzülmez, Konya'da inovasyon konusunda önemli gelişmelerin sağlanacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?