7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Tıp Fakültesi Hastanesine ek bina

Konya'da Veremle Savaş Derneği tarafından Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yaptırılan ek bina, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konya Veremle Savaş Derneği tarafından yaptırılan Mümtaz Koru Göğüs Hastalıkları Hastanesi ek binasının açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Konya Veremle Savaş Derneği Başkanı Erbil Koru ve davetliler katıldı.

Törende konuşan SÜ Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, insana yapılan en büyük hizmetin sağlık yatırımı olduğunu belirterek, Konya'da bu konuda kendilerine çok yardımcı olunduğunu ve bu ek binanın yapımında emeği geçen Erbil Koru'ya çok minnettar olduklarını söyledi.

Erbil Koru ise, Konya'ya bir sağlık yatırımı daha kazandırmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Daha önce yaptırdığımız 'Mümtaz Koru Göğüs Hastalıkları Hastanesi' binası 2 bin metrekare büyüklüğünde ve 50 yatak kapasiteliydi. Bugün hizmete açtığımız ek bina ise 2 bin 100 metrekare ve 50 yatak kapasiteli. Böylece hastanemiz 100 yatak kapasiteli hale gelmiş oldu. Binanın bodrum katında ise daha çok böbrek hastaları için düşünülen taş kırma ünitesi de yer alıyor. Ayrıca tüm odalarda yatak başlarında oksijen sistemi mevcut. Hasta konforu düşünülerek çağın gerektirdiği teknoloji ile yapılan hastanemizin Konya'ya ve bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ek bina, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:10:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?