30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Tırnaktaki doku katili yakalattı

TIRNAKTAKİ DOKU KATİLİ YAKALATTI

Konya'nın Ereğli ilçesinde, 2 yıl önce ahırda ölü olarak bulunan kadının tecavüze uğradığı belirlenirken, tırnak arasındaki dokudan belirlenen katil zanlısı Rusya'dan yurda giriş yaparken yakalandı.

Konya'nın Ereğli ilçesinde bağlı Kutören Beldesinde 6 Aralık 2009 tarihinde eşi çalışmak için İstanbul'a giden Saliha T. (30), evinin ahırında ölü olarak bulunmuştu. Kadının cesedinden kan, sperm ve tırnak arasından doku örneği alındı. Sağ omuz ve sağ boyun bölgesinde hayvan toynağına benzer izler bulunan kadının ahırdaki huysuz büyükbaş hayvanların darbeleri sonucu öldüğü yönünde görüş verilince gözaltına alınan 2 şüpheli serbest bırakıldı.

Kadının ahırda gece kıyafeti ile ölü bulunması ve Kurban Bayramı öncesi satılan hayvanlarının parasının evde olmaması, jandarmanın cinayet şüphesini güçlendirince soruşturma derinleştirildi. Savcılık talimatıyla kadından alınan doku örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bu arada şüphelilerden kan örnekleri alındı. Şüphelilerden Ercan Ç., kan örneği alınmasının ardından geçen yıl Rusya'ya gitti. Gelen raporda kadının tecavüze uğrayarak öldüğü ve ölen kadının tırnaklarından alınan dokunun

Ercan Ç.'ye ait olduğu belirlendi. Rusya ile yapılan resmi yazışmaların ardından takibe alınan Ercan Ç'nin dün Türkiye'ye dönüş için uçak bileti aldığı öğrenildi. Yurda girişinin ardından izlenen Ercan Ç. Ereğli Otogarına geldiğinde jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

Adliyede hakim karşısına çıkarılan Ercan Ç., tutuklanarak Ereğli Cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2011 Salı 18:58:02
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 09:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?