30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Tiyatro festivali start aldı

KONYA 4. BİN NEFES BİR SES TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI

Konya Devlet Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen Bin Nefes Bir Ses Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'nin 4'üncüsü başladı.

14-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen festival, festivale katılan ülkelerin tiyatro gruplarının kortej yürüyüşüyle başladı. Konya Devlet Tiyatrosu önünde toplanan grupların yöresel kıyafetleri ilgi çekerken, dev Nasreddin Hoca kuklası ve dev bez bebekler vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan gruplar daha sonra Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde yürüyüşe başladı. Ellerinde Türk ve kendi ülkelerine ait bayraklar bulunan gruplar, vatandaşlara el salladı.

Vatandaşların meraklı bakışları altında Atatürk Anıtı'ndan Konya Valiliği'ne kadar yürüyen grup Valilik binası önünde durdu. Burada Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan grup Vali Doğan'la hatıra fotoğrafı çektirdi. Konya'nın eskiden bir başkent olduğunu ve hala bu özelliğini koruduğunu belirten Vali Doğan, bir başkent olmanın özelliklerinden birisinin de sanata ve sanatçıya sahip çıkma olduğunu, Konya'nın da bunu başardığını dile getirdi.

14-24 Nisan arasında düzenlenecek festivale Çuvaşistan, Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Başkurdistan, Türkmenistan, Kıbrıs ve Türkiye'den tiyatro grupları katılarak oyunlarını sergileyecek.

KONYA 4. BİN NEFES BİR SES TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
KONYA 4. BİN NEFES BİR SES TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
KONYA 4. BİN NEFES BİR SES TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 14:01:00
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 16:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?