6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tiyatro Festivali start aldı

TÜRKÇE TİYATRO YAPAN ÜLKELER FESTİVALİ BAŞLADI

"Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" 10 ülkeden gelen katılımcıların Atatürk Anıtı'na çelenk koyup, şehir merkezinde Festival Yürüyüşü yapmasıyla başladı.

Konya'da 3.'sü gerçekleştirilen Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'ne 10 ülkeden yaklaşık 100 tiyatro sanatçısı katıldı. Konya Devlet Tiyatrosu'nun, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte koordine ettiği festivale Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Bulgaristan, Azerbaycan, Başkurdistan, Fransa, Makedonya, Kosova ve Moldova katılıyor. Konya'ya gelen gruplar, Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra, askeri bando eşliğinde yürüyüşe geçti. Anıt Alanı'ndan,

Valiliğe kadar Festival Yürüyüşü gerçekleştiren grup, daha sonra Vali Aydın Nezih Doğan'la görüştü.

Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, "Türkçe tiyatro yapan ülkeler festivali yapıyoruz. Dünyanın her bir yerinden gelen ülkelerle birlikte Valiliğe kadar yürüyeceğiz. Bu her yıl geleneksel hale geldi. 10 gün boyunca seyircilerimize dünyanın her yerinden gelen Türkçe tiyatro yapan gruplarımız oyunlar sahneleyecek" dedi.

Grupları Valilik önünde karşılayan Vali Aydın Nezih Doğan da, renkli bir gün yaşandığını belirterek, "10 ayrı ülkeden Türkçe tiyatro yapan topluluk var. Hem Konyalılar, hem Karamanlılar toplulukların tiyatrolarını izleme fırsatı bulacaklar. Konya aslında tarihten gelen özel kimliği nedeniyle bütün kültürlere açık bir yer. Özellikle son dönemde kendi kültürel değerlerinin farkına varmaya başladı. Konya'da pek çok uluslararası etkinlik var. Onlardan bir tanesi de bu. Mistik Müzik Festivali, sempozyumlar,

Şeb-i Aruz etkinliğinin dışında böyle bir tiyatro etkinliğine sahip olması önemli. Konyalıları festivale davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından gruplar Konya Valiliği önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKÇE TİYATRO YAPAN ÜLKELER FESTİVALİ BAŞLADI
TÜRKÇE TİYATRO YAPAN ÜLKELER FESTİVALİ BAŞLADI
TÜRKÇE TİYATRO YAPAN ÜLKELER FESTİVALİ BAŞLADI
TÜRKÇE TİYATRO YAPAN ÜLKELER FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:04:02
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?