6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TMO, 20 bin ton hububat aldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Ajans Müdürlüğü, alım kampanyasının başladığı 23 günlük süre içerisinde Beyşehir ve Derebucak ilçesinde toplam 20 bin ton hububat ürünü alımı gerçekleştirdi.

Ofis önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden olan alımlar devam ederken, kampanya sonunda ulaşılacak miktarın 27-28 bin ton seviyesinde olması bekleniyor. Beyşehir ve Derebucak'ta 20 bin, Seydişehir'de 8 bin, Hüyük ilçesinde ise 2 bin tonluk alımın gercekleştiği öğrenildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, Beyşehir Gölü Havzası'nda bu yıl Toprak Mahsülleri Ofisi'nin rekor alım beklentisi içerisinde olduğunu dile getirerek, “Bölgemizde hububat ürünü alımları 23 gündür devam ediyor. Bu süre içerisinde yaklaşık 20 bin ton alım gerçekleşti. Bu yılki tahminler alımların 30 bin seviyelerine yaklaşacağı yönünde. Bol yağışla birlikte bereketli bir sezon geçiriyoruz. İnşallah, bu yılki yüksek verimi önümüzdeki yıllarda da görürüz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, hububat alım kampanyası devam eden ofiste haşhaş kabuğu alımlarının başlama döneminin önümüzdeki günlerde belli olacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 13:30:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?