6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TMO'dan 104 alım merkezi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Faruk Dügen, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu seneki alım döneminde Konya’da 104 alım merkezi kuracağını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, çiftçinin her zaman ve her şartta yanında olduklarını, ilçe gezileri sırasında çiftçilerin sorunlarını dinlediklerini belirtti. Dügen, kırsal kesimde gelişen dünya şartları ile birlikte yaşamın güçleştiğine dikkat çekerek, AK Parti’nin Türkiye’nin geleceği çiftçileri korumak ve kırsal alandan şehirlere göçü azaltmak için halkı üretime teşvik ettiğini kaydetti.

Dügen, “Geçen sene yaşan kuraklık nedeniyle mahsulde oluşan rekolte düşüklüğü bu sene yaşanmayacak. İlçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizde ekili alanlarda gözle görülür bir fark var. Allahın rahmeti bu sene bereket getiriyor bunun sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Dügen, 2009 yılı üretim sezonunda TMO’nun ekmeklik buğdayın tonunu 500 TL’den alacağını ve fiyatların kademeli olarak arttırılarak Kasım ayı itibariyle tonunun 530 TL’ye yükseltileceğini, ton başına verilen hububat priminin de 45 TL’den 50 TL’ye çıkarıldığını hatırlatarak, “Açıklanan fiyat, prim ve alım kriterlerindeki iyileştirmeler dikkate alındığında üreticilere ton başına 580 TL ödenecek ve buda yüzde 8,5 civarında bir artışa tekabül ediyor. Çiftçimizi korumak için her türlü çalışma yapılıyor. TMO bu seneki alım döneminde Konya’da 104 alım merkezi kuracak. Çiftçilerimiz, bu merkezlere ürünlerini kolayca ulaştırabilecek. Ürün bedelleri 1 ay içerisinde üretici banka hesaplarına aktarılması gibi kolaylıklar belirlendi. Ürününü emanete bırakan üreticilere, talepleri halinde yüzde 30 avans ödenecek. Ürünün geri çekilmesi durumunda depo kira ücreti alınmayacak. Unutulmamalıdır ki, bu sene alım fiyatları belirlenirken üretim miktarı, dünya piyasalarındaki gelişmeler, geçtiğimiz yıl fiyatları, maliyetler, enflasyon oranı ve üretimin sürdürülebilirliği dikkate alınmıştır” diye konuştu.

Faruk Dünge, meyve, bal ve süt üreticilerinin korunması için yeni gelişmelerin yaşanacağını, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 13:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?