6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TOKİ evleri sahiplerini buldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Konya'nın Meram Belediyesi tarafından yaptırılacak olan 100 TL taksitli 45 metrekarelik evler için kura çekimi yapıldı.

688 konut için düzenlenen kura çekimine 5 binin üzerinde vatandaş katılırken, kurada ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı. Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura çekim töreni öncesi içeri girmek için kapı önünde yığılan vatandaşlar kısa süreli izdihama neden olurken, içeri üzerleri tek tek aranarak alındı.

Törene Konya Valisi Osman Aydın ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'da katılırken, özürlüler kontenjanı için ilk 3 kişinin kurasını Vali Osman Aydın çekti. Daha sonra asıl çekilişe geçildi. 688 konut için 4 bin 830 başvurunun kabul edildiği bildirilirken, törene 5 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Kurada ismi çıkan ve 8 yıldır kirada yaşayan Şefarettin Sönmezer, çok mutlu olduğunu belirterek, "Şu an heyecandan ve mutluluktan ne diyeceğimi bilemiyorum. Sanayi sitesinde aşçı olarak çalışıyorum ve 8 yıldır kiradayım. Allah bana sonunda kendi evimde oturmayı nasip edecek. Evde bekleyen eşimin hiç umudu yoktu, bu haber ona sürpriz olacak" dedi.

Kura törenine iki çocuğu ile birlikte gelen ve kurada ismi çıkan ev hanımı Hatice Ardıç ise 13 yıldır kirada oturduklarını ve bundan sonra kendi evlerinde oturacakları için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kura çekiminde adı çıkan zihinsel engelli Menşure Çayan ise oturduğu yerden kalkarak, kura çekiminin yapıldığı platforma kadar geldi.

Annesiyle vefat eden babasının evinde oturmak zorunda kaldıklarını dile getiren Çayan, yaşadığı mutluluğun herkese nasip olmasını diledi. Kurada ismi çıkınca fenalaşan bazı vatandaşlara acil servis ekipleri müdahale ederken, kurada ismi çıkmayan bazı vatandaşlar ise gözyaşlarını tutamadı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:40:42
Güncelleme :1 Haziran 2009 Pazartesi 16:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan aydın IP: 81.213.199.xxx Tarih : 1.06.2009 17:22:56

yetmedımı mılletın kanını ıctıgınız mılletın  300 500 aylıgı var önda da gözünüz var utanmazlar ev yaparsın su olmaz ev yaprsın gec teslım edersın ev yaparsın taksıt gecıkmesınde faaız uygularsın  sen hakkını alıyorsun da mıllet sızı bır gün ne yapmaz