7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

TOKİ evlerine rekor başvuru

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Genel Müdürlüğü tarafından dar gelirli vatandaşlar için yaptırılan 555 konuta bir haftada 21 bin kişi başvurdu.

Merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mevkiine yaptırılacak olan 555 konut için başvurular geçen hafta başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan ilk başvurunun ardından vatandaşlar istenilen belgelerlerle birlikte belediye tarafından belirlenmiş 5 başvuru noktasına başvurularını yapabiliyor. Yapılan açıklamada, geçen hafta başlayan başvurularda bugüne kadar 21 bin 856 kişinin müracaat ettiği belirtilirken, bu sayının 30 bini geçmesinin beklendiği dile getirildi.

Başvuru süresi sonunda başvuruları kabul edilen vatandaşlar arasında düzenlenen kurayla konutlar sahiplerine teslim edilecek. Mükerrer belge ve bildirim yapan şahısların ise başvuruları iptal edilecek. Açıklamada ayrıca şehit, gazi ve dar gelirlilere yönelik yapılan sınırlı sayıda konutlara müracaatlarda şartlara uyulması ve dar gelirlilik durumuna dikkat edilmesi isteniyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 15:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?