6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TOKİ konutları sahiplerini buldu

Konya’nın Ereğli ilçesinde yapılacak TOKİ konutlarının hak sahipleri çekilen kura ile belirlendi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), Ereğli Belediyesi işbirliği ile alt gelir gurubuna yönelik yaptıracağı 588 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, kura çekimi öncesi yaptığı konuşmada, 588 konut için bin 584 başvuru yapıldığını, bazı başvuruların çeşitli nedenlerle elendiğini, 6 şehit ailesi, 12 gazi ailesi ve 32 özürlü vatandaşın müracaatların kura dışı tutularak ev sahibi yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Özdoğan, uzun soluklu bir proje için kolları sıvadıklarını dile getirerek, “Alt gelir gurubuna sahip insanlarımızı ev sahibi yapmak adına önemli bir projeye imza atıyoruz. Daha önce yaptırdığımız TOKİ konutlarına insanlar ilk olması nedeniyle güvenememişti. Ancak bu ikinci dönem TOKİ konutları için Konya merkezden bile fazla bir konut sayısını Ereğli’ye kazandırmamıza rağmen rekor sayıda katılımın olması bile artık insanların bizlere ve TOKİ’ye olan güvenlerini ortaya koymaktadır. Bu yeni konutlar 85 metrekarelik evler olarak bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak burada yapılacak kura çekimi ile belirlenen vatandaşlarımıza dağıtılacaktır” dedi.

Bu hizmetin tamamlanmasından sonra yine TOKİ ile işbirliği içinde Ereğli için son derece önemli HAYKENT projesini hayata geçireceklerini kaydeden Başkan Özdoğan, “Burada yapılan müracaata rağmen kurada çıkmayan dar gelirli vatandaşlarımız merak etmesin. TOKİ Başkanı ile Ankara’da yaptığımız görüşmelerden sonra ikinci bir alt gelir gurubu TOKİ evlerinin yapımı için söz aldık. Hiçbir Ereğlili vatandaşımızı evsiz bırakmayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kura dışı bırakılan şehit, gazi ve özürlü aileler için ayrılan kontenjanda çekiliş yapıldı. Kaymakam İbrahim Ballı, Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ve AK Parti İlçe Başkanı Zeynel Abidin Topak ilk kuraları çekerek ev sahibi olmaya hak kazananları tespit edildi. TOKİ ve Noter yetkililerinin de yer aldığı kura çekiminde 588 asil ve 294 yedek liste belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 16:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?