4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

TOKİ konutları satışa çıkıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi işbirliği yapımına başladığı konutlar satışa çıkarılıyor.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, düzenlediği basın toplantısında satışa çıkarılacak konutlar hakkında bilgi vererek, yoğun müracaatın olduğunu söyledi. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Refik Tuzcuoğlu, Meram Gödene mevkisinde orta gelir grubuna yönelik 112 konutun satışa çıkarılacağını, sonraki etaplarda düşük gelir ve yoksul grubuna yönelik konutlar yapılacağını bildirdi. Arsa ve ihale bedeline göre, konut fiyatlarının TOKİ tarafından belirlendiğine değinen Başkan Tuzcuoğlu, “94, 112 ve 132 metrekareden oluşan orta gelir grubuna hitap eden toplam 112 konutu satın almak isteyen vatandaşlarımız 02-23 Ocak 2008 tarihleri arasında Ziraat Bankası Konya ve Selçuklu şubelerine müracaat edecekler” dedi.

Konut fiyatlarının diğer illerdeki fiyatlara oranla daha düşük olduğunu vurgulayan Başkan Tuzcuoğlu, “Belediye olarak vatandaşlarımızın daha ucuza konut sahibi olabilmesi için elimizden geleni yaptık. Arsa maliyetini minimize ederek ve gerekli planlamaları yaparak Toplu Konut İdaresi’ne teslim ettik. Açıklanan fiyatlar, diğer illere göre daha düşük seviyededir. Dar gelirli ve yoksul grubuna hitap edecek 84 metrekare ve daha düşük ebatlı konutların ihalesi de 2008’in ilk aylarında yapılacak. İkinci etapta da bin civarında konut üretilecek” şeklinde konuştu. Peşinat seçenekleri ile başvuru şartlarına ilişkin bilgilerin www.toki.gov.tr adresinden ve Meram Belediyesinden öğrenilebileceği açıklandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 14:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?