6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TOKİ konutlarına başvurular başlıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için aylık 100 TL taksitle satılacak olan 688 konut için başvurular 25 Mart'ta başlıyor.

Meram ilçesi Gödene mevkisine yaptırılacak konutlara başvurular hakkında bilgi veren Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, başvuruların kaymakamlıklara yapılacağını belirterek, "Şu anda ilk etapla ilgili tretuar ve yol çalışmalarımız devam ediyor. İkinci etabın ise temeli kısa süre içinde atılacak. 25 Mart-24 Nisan arası yapılacak başvurular için öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Konya'da en az 3 yıldır oturuyor olması, Konya nüfusuna kayıtlı olması, herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olmaması, kendine eşine ve çocuğuna ait herhangi bir gayrimenkul olmaması ve başvuranın 30 yaşından büyük olması şartı aranacak. Ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlar için yaş sınırı olmayacak ve her aileden sadece 1 kişi başvurabilecek" dedi.

Başvuru sırasında istenen belgeler hakkında da bilgi veren Tuzcuoğlu, "Başvuru sırasında, nüfus cüzdanı fotokopisi, projenin bulunduğu il veya ilçe sınırları içerisinde 3 yıldır ikamet ettiğine dair ikametgah ilmühaberi, aile bireylerinin TC kimlik numaraları, özürlü vatandaşlara Özürlüler İdaresi tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu istenecek. Ayrıca, başvuran vatandaşlar, kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının kira, faiz geliri ve benzeri gelirinin olmadığını beyan edecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 16:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?