6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TOKİ kuraları çekildi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile birlikte Konya Meram 2. etap alt gelir grubu kapsamında satışa sunulan konutların kura çekilişleri noter huzurunda yapıldı.

Konevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kura törenine Meram Belediye Başkanı Serkar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, TOKİ yetkilileri ve başvuruları kabul edilen vatandaşlar katıldı. Kura çekimi öncesi yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren TOKİ Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, "Daha önce insanlar ancak emekli olduklarında ev sahibi olmayı hayal edebiliyorlardı. Şimdi ise kira öder gibi cazip imkanlarla konut sahibi olabiliyorlar. Meram ilçemizdeki bu konut hamlesinde bize büyük destek veren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

TOKİ ile birlikte konut projelerini sürdüreceklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, "Kısa bir süre önce yoksul grubu projesi kapsamında 688 konutun kurasını çektik. Bugün de alt gelir grubu kapsamında 256 konutun hak sahiplerini belirliyoruz. Ev sahibi olacak bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

TOKİ ile birlikte yaptıkları konut hamlelerinin yanı sıra kooperatif yöntemiyle de vatandaşları ev sahibi yapmayı arzuladıklarını kaydeden Başkan Kalaycı, 3 farklı bölgede çalışmaların sürdüğünü ve kısa bir süre sonra bunu kamuoyuna duyuracaklarını müjdeledi.

Konuşmaların ardından ilk önce gazi kategorisinde kura çekimine katılan 3 talihliyi başkanlar ve TOKİ yetkilileri belirledi. Buna göre Yaşar Elibol, Ahmet Aras ve Vahit Kaynak konut sahibi olan ilk kişiler oldu.Kurada ev sahibi olduğunu telefonla öğrendiğini söyleyen Kıbrıs Gazisi olan Vahit Kaynak, "56 yaşındayım ve çalışamıyorum. 13 yıldır kira vermekten bıktım. Allah devletimize zeval vermesin, nasip buymuş haberi alınca koşa koşa geldim" diyerek duygularını aktardı.

Bir diğer talihli ise kura çekim töreninde görevli olarak bulunan zabıta memuru Fatih Öneği (33) oldu. Kurada ismi okununca büyük heyecan yaşayan Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde 13 yıldır görev yapan Fatih Öneği, "13 yıldır kirada oturdum. 2 bin 5 kişi içinde şansımın çok az olduğunu düşünüyordum. Kura çıkınca çok sevindim. Allah herkesi ev sahibi yapsın" dedi.

Kura çekilişine iki çocuğuyla gelen engelli vatandaş Döne Akgöz de (33) kura çekilişini heyecanla takip etti. 13 yıldır ailesinden 1,5 yıldır da kocasından ayrı olduğunu belirten Döne Akgöz, "İki çocuğumla birlikte 3 ayda aldığım 500-600 TL ile geçinmeye çalışıyorum. Yıllardır kiracıyım, bu ikinci başvurum inşallah bu sefer olur" şeklinde konuştu.

Noter huzurunda tamamlanan kura çekiminde başvurusu kabul edilen 2 bin 5 kişiden 84 metrekarelik konutlara 256 asil ve 128 de yedek üye belirlendi. Konutların peşinat miktarı 6 bin 180 ile 8 bin 756 lira arasında değişirken, aylık taksit ödeme miktarı yaklaşık 250 ila 350 lira arasında farklılık gösteriyor.

Konutlar, yüzde 12 peşinat bedeli ve borçları bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak olup peşinatın yarısı sözleşme tarihinde, diğer yarısı ise 1-15 Kasım 2009 tarihleri arasında tahsil edilecek. Konutlar sözleşme tarihinden itibaren 30 ay içerisinde teslim edilecek.

Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacağı belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 20:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?