7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

TOKİ'den gazetecilere müjde!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Hatıp-Gödene Mahallesi'nde ihalesi yapılan 2. etap konutlardan gazetecilerin de yararlanacağı bildirildi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin (KGC) girişimleri ve Meram Belediyesi'nin desteğiyle TOKİ tarafından yaptırılacak konutlardan basın mensupları da yararlanacak. KGC Başkanı Sefa Özdemir, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konut edinme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KGC Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Özdemir, basın mensuplarının yaşam kalitesini yükseltmek için girişimlerde bulunduklarını hatırlattı.

Gazetecilerin konut sahibi olması amacıyla TOKİ nezdinde Meram Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri çalışmalar sonucunda 364 basın çalışanının başvurusunun iletildiğini kaydeden Sefa Özdemir, "TOKİ ile yapacağımız görüşmede ek isteklerimiz olacak. İmkanlar dahilinde peşinatın taksite bölünmesi, konutlara oturduktan sonra ödemelerin yapılması gibi konuları görüşeceğiz" dedi.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu ise, Gödene Mahallesi'nde daha önce yapılan 95, 112 ve 138 metrekarelik konutların tamamlanma aşamasına geldiğini kaydetti. 2. etap konutların ihalesinin 17 Kasım'da yapıldığını ve buraya yapılacak konutların 1 yıl içerisinde teslim edileceğini dile getiren Başkan Tuzcuoğlu, "Taleplere göre konut fiyatları bir ay sonra netlik kazanacak. Gazeteciler ve Emniyet mensuplarının uygun şartlarda konut sahibi olmasını istiyoruz. Bölgenin alt yapı ve üst yapısı da tamamlanacak. Yeni bir merkez olmasını beklediğimiz Gödene Mahallesi'nde binlerce konut yapılacak. Yapımı süren 84 metrekare konutların satışları da 1 yada 2 ay içinde yapılacak. Buraya yapılacak konutlar da 1+1 oda daireler içinde talepte bulunduk" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?