7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Toplu konut çekilişi yapıldı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde yaptırılacak olan 14. toplu konut hamlesi Akyurt Konut Yapı Kooperatifi'nin talihlileri noter huzurunda yapılan çeklişle belirlendi.

Karatay Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen çekişte, 4 bin 749 kişinin müracaat ettiği 512 konutluk koperatifin asıl ve yedek hak sahipleri belirlendi. Kura çekimi öncesi konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Akyurt Konut Yapı Kooperatifi'ne müracat sayısının beklediklerinden daha fazla olduğunu söyledi.

Hançerli, Akyurt Konut Yapı Kooperatifi'yle toplam 364 aileye konut edindireceklerini belirterek, "Bu kooperatilerle sadece halka yönelik bir hizmet düşündük. Konutlara çok büyük bir talep olduğu için de her aileden bir kişiyi hak sahibi olarak belirledik. Hak sahiplerini belirlerken büyük bir özen gösterdik. Müracatçılardan haksızlık olmaması amacıyla ikametgah ilmuhaberi istedik" dedi.

Hançerli, Karatay'ın gün geçtikçe geliştiğini ifade ederek, "Karatay her geçen gün yapılan yatırımlarla daha da ilgi çekici hale geliyor. Raylı sistemin ve yeni üniversitenin de Karatay'da oluşturulacak olması buradaki toplu konutlara ilgiyi artırıyor. Biz de toplu konut alanındaki yatırımlarımıza devam ederek, ilerleyen zamanlarda 2 bin 630 toplu konutu daha halkımıza kazandıracağız" şeklinde konuştu.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin konuşmasının ardından 512 konutluk Akyurt Konut Yapı Kooperatifi'nin asıl ve yedek talihlileri noter huzurunda yapılan çekilişle belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:07:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?