6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyelerinde çalışan Hizmet-İş ve Demir Yol-İş sendikalarına bağlı işçileri ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri başladı.

Toplu sözleşmenin başlaması nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Mustafa Baran ve işçiler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, her zaman işçilerin hakkını verdiklerini belirterek, "Biz her zaman işçilerimizi ve onların menfaatlerini düşünen bir yaklaşım içerisinde olduk. Hiçbir işçimizi mağdur etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz" dedi.

Başkan Akyürek, çalışanların Büyükşehir Belediyesi'nden hiçbir alacakları olmadığını vurgulayarak, "Konya, geçmişe göre bugün göre daha gelişmiş durumda ve dünya kentleri ile yarışan bir kent haline geldi. Bu başarının arkasında çalışan işçilerimiz, çalışan emekçilerimiz var. Hep birlikte ele ele vermesek, bugün ulaştığımız başarıya ulaşamazdık. Çalışan arkadaşlarımızla gönül birliği içerisindeyiz. Sendikalarımız da bugüne kadar bizimle ücret sendikacılığı değil, hizmet sendikacılığı yaptı" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da, Konya belediyeleri ile toplu iş görüşmesi yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, görüşmelerin karşılıklı anlayış içinde işçiler ve belediyeler için en güzel şekilde geçeceğine inandığını söyledi. Özellikle son 5 yılda Konya'daki belediye başkanları ile hiç çatışmaları olmadığını kaydeden Arslan, karşılıklı anlayış ve sosyal diyalog içinde hareket ettiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, merkez ilçe belediye başkanları ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan toplu iş sözleşmesinin ilk maddesini imzalayarak toplu görüşmeleri başlattılar. 2009-2010 yılı içinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi Büyükşehir Belediyesi'ndeki 468, KOSKİ Genel Müdürlüğü'ndeki 218, Karatay Belediyesi'ndeki 211, Selçuklu Belediyesi'nde 285, Meram Belediyesi'ndeki 324 işçiyi ilgilendiriyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 17:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?