30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Toplu sözleşme mutlu bitti

KONYA'DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Konya Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ Genel Müdürlüğü ve merkez ilçe belediyeleri ile Hizmet-İş Sendikası arasında 12'nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, KOSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Köseoğlu, Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı.

TÜRKİYE'DEKİ EN İYİ SÖZLEŞMELERDEN BİRİ

Konya'nın dünya şehirleri ile yarışmasında çalışanların paylarının büyük olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya'nın bir barış şehri olma özelliğini toplu iş görüşmelerinde bir kez daha yaşadıklarını söyledi. Ülkenin genel durumunu da göz önüne alarak, çalışanlar için Türkiye'deki en iyi sözleşmelerden birini hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, Büyükşehir ve 3 merkez ilçenin çalışanlara herhangi bir borcunun bulunmadığını da hatırlattı. Konya'nın, diğer özelliklerinin yanında çalışma hayatında da örnek bir şehir olmaya devam edeceğini dile getiren Başkan Akyürek, geniş uzlaşmayla alınan kararın belediyelere, çalışanlara ve Konya'ya hayırlı olmasını diledi.

KONYA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Konya'nın Hak-İş için çok önemli bir şehir olduğunu belirterek, sivil toplum Türkiye için ne kadar önemliyse Hak-İş'in de işçiler için o kadar önemli olduğunu ifade etti. Yapılan yatırımlarla Konya'nın bir dünya şehri olduğunu, Konya'ya getirdiği misafirlerinin şehirden mutlu ayrıldıklarını dile getiren Arslan, Hizmet-İş tarafından KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalarının anlatıldığı “Bir Kamu Su İşletmesi Başarı Öyküsü - KOSKİ Örneği” isimli kitap hazırlayarak Türkçe ve İngilizce basımını yaptıklarını söyledi. Toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Arslan, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Hizmet-İş Sendikası ile 12'nci dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay imza attı. Başkan Akyürek, toplantının sonunda Mahmut Arslan'a Mevlevi Sikkesi hediye ederek, Hak-İş Genel Başkanlığı görevinde başarılar diledi.

Sözleşmeye göre birinci yıl en düşük maaş alan işçiye yüzde 15.30, en yüksek maaş alan işçiye yüzde 11,34; ikinci yıl ise en düşük maaş alan işçiye yüzde 11,45, en yüksek maaş alan işçiye yüzde 11,34 zam yapıldı.

KONYA'DA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:35:04
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 18:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?