4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Toplu taşımada Elkart dönemi

Konya Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren toplu ulaşımda kullanılan sivil biletleri tamamen kaldırarak toplu ulaşımın her kademesinde elkart kullanımına geçiyor.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım araçlarında kullandığı kağıt bilet uygulaması 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle sona eriyor. Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2000 yılından beri Konya'da toplu ulaşım araçlarında kullanılan elkart sistemi; çeşitli iş kollarında kullanabilecek şekilde uyarlanmış bir kart niteliğinde olması, pratik seyahat imkanı sunması, dolum tutarlarına göre verdiği ilave binişler, ikinci binişlerde sağladığı ekstra indirimler, aktarma hatlarında sağladığı ücretsiz ikinci binişler gibi birçok ekonomik avantaj nedeniyle halkımız tarafından yoğun ilgi görmüştür. Bugün toplu ulaşım araçlarında elkart kullanım oranı yüzde 75'lere kadar ulaşmıştır. Bunun yanında toplu ulaşım araçlarını çok nadir kullanan hemşerilerimiz ve şehrimizde kısa süreli bulunan ziyaretçilerin toplu ulaşım araçlarını kullanırken sıkıntı yaşamamaları amacıyla sivil kağıt bilet kullanımı da bugüne kadar devam ettirilmiştir. Ancak uygulamada özellikle şehir içi yolculuklarla ilgili verilerin elde edilmesinde kağıt bilet kullanımından kaynaklanan güçlükler, kullanılan biletlerin imhasında yaşanan sıkıntılar ve belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının entegrasyonunda yaşanan bir takım sıkıntılar nedeniyle kağıt biletlerin yerine elkart uygulamasına tamamen geçilmesine karar verilmiştir. 1 Ocak 2007 tarihi itibarıyla kağıt bilet kullanımı tamamen kaldırılacağından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için biran önce elkartlarını almaları gerekmektedir" şeklinde konuşuldu.
 
Öte yandan, son günlerde artan elkart talebini karşılamak için Büyükşehir Belediyesi Elkart Müdürlüğü mesai saatlerini artırdı. Elkart Müdürlüğü 1 Ocak 2007 tarihine kadar, öğle tatilleri ile saat 18.00'e kadar hizmet verecek.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 17:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?