7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

TP lideri Şener Ereğli'de

TÜRKİYE PARTİSİ LİDERİ ŞENER, EREĞLİ'DE

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, partisinin ülke genelinde teşkilat çalışmasını tamamladığını belirterek, "Bizim arkamızda holdingler yok, okyanus ötesi güçler yok. İnanıyorum ki, bu milletin yüreği iktidarı ve muhalefeti belirlemeye yetecektir" dedi.

Parti teşkilatının açılışa katılmak üzere Konya'nın Ereğli ilçesine gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Yunus Emre meydanında düzenlenen açık hava mitinginde açıklamalarda bulundu. 'Milli iradenin dediği olsun' diyerek Türkiye Partisi'ni kurduklarını ve meydanlara indiklerini söyleyen Abdüllatif Şener, "Milletvekilliğini, bakanlığı, dokunulmazlık gömleğini çıkardım geldim. Sizden birisiyim. Mecliste 550 milletvekili var, başbakan var, bakanlar var, hepsinin dokunulmazlığı var. 608 tane

dokunulmazlık dosyası var. Başbakanın dosyası var. Ama bu dosyalar meclis raflarında tozlanıyor. Ben dokunulmazlık gömleğimi çıkardım. Sizlerin de benim de dokunulmazlığımız yok. 16 yıl milletvekilliği yaptım. Hakkımda bir tek dosya yok, dava yok. Hakkımda tek bir dava açıldı, o da Başbakan tarafından. 'Başbakan herkesi dinliyor' dediğim için hakkımda açılan dava geçenlerde neticelendi, başbakan davayı kaybetti" şeklinde konuştu.

Şener, hükümetin tarım politikalarını da eleştirerek, yanlış özelleştirme politikalarıyla Türk çiftçisinin bitirildiğini savundu. Şener, "Kara gün dostu denilen Toprak Mahsulleri Ofisi bile bitirilmeye çalışılıyor. Biz piyasanın acımasız şartlarına terk edilen çiftçimize sahip çıkacağız. En pahalı mazotu bu ülkenin çiftçisi kullanıyor. Bu hükümet zamanında mazot ve gübre fiyatları daha da arttı. 3-4 yıl önce 1,5 TL olan benzin 3,37 TL'ye, 1 TL olan mazot 3 TL'ye çıktı. Gübrede yüzde 18 KDV uygulanıyor.

Ama pırlantada KDV var mı, yok. Pırlantada sıfır KDV var. Acaba başbakanın yakınında pırlanta işi yapan birileri mi var, bunun hikmeti nedir?" dedi.

Bakanlığı döneminde, Başbakan Erdoğan'ın özelleştirme politikasını beğenmediğini, 'Ne varsa sat' mantığıyla tüm özelleştirmelerin yabancılara verildiğini iddia eden Şener, "Anlaşamadığımız için ben bu özelleştirmelerin altına imzamı atmadım. Özelleştirmeye karşı değilim. Özelleştirmeler ekonomiye katkı sağlamalıdır. Bu yapılan özelleştirmeler özelleştirme değil, tahribattır. Şimdi Ereğli Şeker Fabrikası da özelleştirme kapsamında. Yapılan bu özelleştirmeler sağlıklı bir politika değil. Bu ülkenin

üretmeye, çalışmaya, aşa, işe ihtiyacı vardır. Çalışabilir nüfusun yüzde 30'u işsiz. Dünyada en küçülen sanayi Türkiye'dedir. Çünkü baştakiler dışarı çalışıyor. Türkiye'nin bütün değerlerini bitiren bir iktidar ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Mitingin ardından Ereğli İlçe Teşkilatını hizmete açan Abdüllatif Şener, siyasete güçlü bir giriş yaptıklarını, açılan teşkilatlarla bunu gösterdiklerini belirtti. Sözde Ermeni soykırım tasarısının ABD'nin ardından İsveç parlamentosu tarafından da kabul edilmesi karşısında hükümetin tavrının sorulması üzerine Şener, "Dışarıda oluşan gündeme göre politika yapılıyor. Ermenistan ile imzalanan protokoller yanlışlıktır. Biz Ermenistan'dan ne istiyoruz; sözde soykırım yasa tasarısını çekin, Azerbaycan

topraklarından çıkın. Ermenistan'ın bizden talebi nedir? Yapılan ambargoyu kaldırın. Bu koz olarak bazı ülkeler tarafından kullanılıyor. Hükümette verdiği bu kozun altında eziliyor" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE PARTİSİ LİDERİ ŞENER, EREĞLİ'DE
TÜRKİYE PARTİSİ LİDERİ ŞENER, EREĞLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 17:47:00
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 18:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?