6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Trafik canavarları hakim karşısında

Konya'da yolun karşısına geçmek isteyen hemşire anne ve 2 çocuğuna çarparak ölümlerini neden oldukları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Konya'da geçtiğimiz Kasım ayında yolun karşısına geçmeye çalışırken iki otomobilin çarptığı hemşire anne ve iki çocuğunun ölümlerine ilişkin açılan davanın görülmesine başlandı. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanan davanın ilk celsesine tutuklu sanık Mustafa U. ve tutuksuz sanık Recep D, iki çocuğunu ve eşini kaybeden baba Ahmet Çenesiz ile babaanne Şerife Çenesiz katıldı.

Mahkemede ilk önce tutuklu sanık Mustafa U, olay anını anlattı. Mustafa U, "Olay günü ailemle eve doğru gidiyorduk. Hızım 70 civarındaydı. Anne ve çocuklarını 70 metre kala fark ettim. Onlar durdular zannettim ve yoluma devam ettim. Fakat bir anda arabanın önüne atladılar. Frene bastım ve sola doğru kaçmaya çalıştım fakat kurtarma şansım olmadı" dedi.

Tutuksuz sanık Recep D. ise, "Önümdeki aracın kaza yapmasıyla frene bastım, o arada aracıma bir şey değdi durdum. Benim hızım da normaldi" şeklinde konuştu. Bu sırada duruşma salonunda bulunan baba Ahmet ve babaanne Şerife Çenesiz ağlamaya başladı. Mahkeme heyeti trafik ekipleri tarafından tutulan raporda yer alan 88 metre fren izi bulunduğunu ve aynı zamanda Mustafa U.'ya ait 1994 model otomobilin motoruna turbo takılı olduğu kayıtlara geçti. Sanıklar hakkında kazada ölen 3 kişi için ayrı ayrı 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Delillerin toplanması ve raporların tamamlanması için duruşma ertelendi.

Kaza, 22 Kasım 2008 tarihinde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Beyşehir Çevre Yolu Sille Kavşağı yakınında meydana gelmiş, anne Gülümser Çenesiz (30) ile birlikte kucağındaki çocukları 1 yaşındaki Berat ve 7 yaşındaki Muhammed'e yolun karşısına geçmek isterken Mustafa U.'nun kullandığı otomobil çarpmış, arkasından gelen Recep D.'nin kullandığı başka bir araç da anne ve çocuklarına çarparak durabilmişti. Anne ve iki çocuğu olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 15:01:55
Güncelleme :16 Şubat 2009 Pazartesi 15:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?