6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Trafikte mini bilgisayar dönemi

Karayollarında ve şehir içi yollarda trafik polislerinin telsizle plaka sorgulama dönemi tarihe karışıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde trafik polisleri sorgulamalarını yeni yıldan itibaren taşınabilir mini tablet el bilgisayarlarıyla yapmaya başladı.

Uygulama noktalarında görev alacak trafik polislerinin 2 günlük kurstan geçirilip cihazı kullanmayı öğrenmesinin ardından başlayan uygulama kapsamında, kontrol için şehir merkezinde durdurulan araç sürücülerinin ehliyet, plaka ve aranıp aranmadığına ilişkin bilgilere 1 dakika gibi bir kısa sürede ulaşılabiliyor.

Daha önce telsizle merkeze sorularak yapılan uygulamada vatandaşlar yaklaşık 5 dakikalık bir süre beklemek durumunda kalırken, GPRS internet bağlantılı bilgisayarlarla yapılan sorgulamalarda dokunmatik ekranlar vasıtasıyla anında işlem gerçekleştiriliyor. Vatandaşa çok fazla vakit kaybettirilmiyor. Trafik polisleri, araç, sürücü belgesi sorgulamanın yanı sıra, ceza veri girişi gibi işlemleri de bilgisayarlar vasıtasıyla anında gerçekleştirecek.

Uygulamadan hem görevliler, hem de vatandaşlar memnun kalıyor. Yetkililer, Beyşehir'e bu cihazdan iki tane geldiğini, önümüzdeki günlerde ise asayiş ekiplerine de sorgulama için bu tip bilgisayarların dağıtılmasının planlandığını kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 18:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?