6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Trafikte sorun saygı ile çözülecek

TRAFİKTE SORUN SAYGI İLE ÇÖZÜLECEK

3-9 Mayıs Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde kurulan Trafik Eğitim Parkı çocuklara gezdirilirken, trafik ile ilgili sergi de açıldı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Özçoban, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, emniyet teşkilatı mensupları ve vatandaşların katıldığı programda Trafik Eğtim Parkı'nın açılışının ardından sinema salonunda 50 dakika süren video ile Konya'nın trafikteki yeri, durumu ve meydana gelen kazalar ile alınan önlemler anlatıldı. Konya İl Emniyet Müdürü Namal, kurulan trafik platformu ile Konya'daki trafik sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

Vali Aydın Nezih Doğan da, trafikte sorunun kaynağında insan olduğunu belirterek, "Caddeler, yollar ve kavşaklar genişliyor, teknik donanımlara kavuşuyoruz ancak insan kabiliyetini aşamıyoruz. Etkin denetim ve eğitim politikasıyla trafik sorununu aşabiliriz. Bunun için hepimizin bilinçli olması lazım. En önemli sorun yayalar ile bisikletliler. Bizler trafikte saygıyı ön plana çıkartarak hareket etmeliyiz ve sorunu çözmeliyiz" dedi.

Konya'da görev yapan trafik polisleri ve jandarma trafik görevlileri başarılı çalışmaları nedeniyle teşekür belgesi ve altınla ödüllendirildi. Ödülleri Vali Doğan, Jandarma Alay Komutanı Özçoban ve Emniyet Müdürü Namal verdi.

TRAFİKTE SORUN SAYGI İLE ÇÖZÜLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:50:03
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 20:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?