7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Trafikten bayram tedbirleri

Konya'da trafik ekipleri, şehir içi ve şehirler arası yollarda Ramazan Bayramı tedbirlerini aldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, trafik kazaları incelendiğinde tamamının sürücü kusurlarından meydana geldiği belirtilerek, "Bu kazaların çoğunluğu sürücülerin şerit izleme, değiştirme kurallarına, kavşaklarda geçiş önceliğine, dönüş kurallarına, hız azaltmama ve trafik ışıklarına uymamalarından kaynaklanıyor.

Bayram tatillerinde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ise kazaların tatilin başlangıç ve bitişi olan tatil sonrası dönüşlerde yoğunlaştığı, bayram günleri ise azalış gösterdiği belirlendi. Sürücülerin özellikle bayram tatilinin ilk ve son günlerinde daha dikkatli olmaları, trafik görevlileri ile trafik işaret ve kurallarına uyarak araç kullanmaları gerekiyor" denildi.

Konya'da 2007 yılında 4 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince 25 yaralamalı, 106 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiğini vurgulayan yetkililer, "Kazalarda 55 vatandaşımız yaralandı. Bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması nedeniyle vatandaşlarımızın üzücü trafik kazalarına karışmalarını önlemek, rahat ve huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla 31 ekip ve 190 personel ile çeşitli önlemler alındı.

Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takografları, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, şoförlerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu kontrol edilecek. Ayrıca karayolu güzergahlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecektir. Emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek, gerekli ceza işlemler uygulanmakla birlikte vatandaşlarımıza emniyet kemeri kullanılmaması durumunda karşılaşabilecekleri riskler konusunda eğitici nitelikte bilgilendirmelerde bulunacaktır.

Tatil merkezlerine gidiş, dönüş yolu olarak kullanılan ve hız yapmaya müsait çevre yollarına, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordine kurularak ters yönde radar uygulamalarına ağırlık verilecek. Önemli yerlerde çift taraflı radar uygulamaları yapılacak. Bayram öncesi ve sonrasında tatil yörelerine gidiş dönüş yapan sürücüler, güzergahta görevli ekiplerimizce gerektiğinde durdurularak kontrolleri yapılacak, karayolunun durumuna göre bilgilendirilecek güvenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Yetkililer, sürücüleri yola çıkmadan önce araçlarının bakımını yaptırmaları, araca biner binmez emniyet kemerlerini takmaları ve diğer yolcuların da takmalarını sağlamaları, yorgun ve uykusuz olarak yola çıkmamaları konusunda da uyardı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?