6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tramvayın çarptığı ata ilk yardım

Konya'da tramvayın çarptığı yaralı at, veterinerler tarafından tedavi altına alındı.

Konya'da at arabasıyla yük taşıyarak geçimini sağlayan 72 yaşındaki Durmuş Güler, merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'nde yükü bırakıp dönerken Aydınlıkevler İtfaiye Merkezi önünden geçtiği sırada atına tramvay çarptı. Kazada atın sağ çenesinde büyük bir yara oluştu.

İtfaiye ekipleri yaralı atı merkezin önüne çekerek, belediyenin veterinerine haber verdi. İtfaiye merkezinin içinde veteriner ilk önce yaralı ata uyuşturucu iğne yaparak, serum takıp yarasını kontrol etti. Yarasının derin olduğunu
gören veteriner, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile görüşerek atın ameliyata alınması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Veteriner Fakültesi'nden gelen ekip, ilk kontrolü yaptıktan sonra hayvan taşıma aracı ile atı Veteriner Fakültesi'ndeki ameliyathaneye taşıdı. Ameliyathanede tekrar uyuşturucu iğne yapılan at yatırıldıktan sonra başına ameliyat kıyafeti geçirilip, sağ çenesindeki büyük yara dikildi. Atının tedavisi yapılırken bir an olsun başından ayrılmayan Güler ise, bazen onu sakinleştirmeye
çalıştı, bazen de sevdi.

Veteriner Fakültesi yetkilileri, atın çenesindeki yaranın başarıyla dikildiğini belirterek, "Bir süre gözetimde kaldıktan sonra sahibine teslim edeceğiz. Yarası derin olduğu için dikiş atmak zorunda kaldık. At kısa sürede sağlığına kavuşacak" dedi.

Atına bir isim koymadığını belirten 5 çocuk babası Durmuş Güler ise, "Geçimimizi sağlamak için at arabasıyla yük taşıyıp para kazanıyorum. Bu atı tayken almıştım, 3 yıldır yük taşıyorum. Bugün de bir yere kapı götürdüm, gelirken önümdeki araç birden gidince atı durduramadım tramvayla çarpıştı, yaralandı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?