6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TSYD yeni döneme hazır

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Konya Şubesi'nin yeni başkanı Recep Çınar, yeni dönemde spor yazarlığının ivme kazanması, spor muhabirlerinin kendilerini geliştirmesi ve daha donanımlı bir hale getirmesi için çaba gösterileceğini belirtti.

Önceki hafta yapılan genel kurulun olgun bir hava içerisinde geçmesinin son derece sevindirici olduğunu belirten TSYD Konya Şubesi Başkanı Recep Çınar, "Yeni dönemde eğitime yönelik çalışmalar da yapılacak. Öncelikle TSYD Konya Şubesi'ne akredite bürosu, yönetimde görev yapan insanlara da akredite memuru gibi bakılmasının imajını ortadan kaldıracağız. TSYD Konya Şubesi'ni sadece müsabaka günlerinde değil, haftanın her gününde hatırlanacağı bir kurum haline getirmenin gayretini göstereceğiz. Özellikle spora emek veren kişi ve kuruluşlarla iyi ilişkiler içinde olacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya Amatör Spor Kulüpleri ve taban birlikleri gibi spora hizmet eden kişi ve kuruluşlarla sürekli temas halinde olacak ve fikir alış verişlerinde bulunacağız. Bütün bunları yaparken de, amacımızın Konya sporunun çıtasını yükseltmek olduğunun bilinmesini isteriz” dedi.

Çınar, meslek içi eğitimlere de önem vereceklerini, bu konuda da çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, "Özellikle spor muhabiri arkadaşlarımızın bilgi birikimlerini daha da zenginleştirmeleri noktasında çalışmalar yapacağız. Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını, diğer branşlarda da bilgi sahibi olmaları için aylık seminerler düzenleyeceğiz. Boks, güreş, tekvando, halter, bisiklet ve diğer amatör branşlarda il temsilcileri ve antrenörlerle toplantılar yapıp, spor muhabiri arkadaşlarımızın bu branşlarda da bilgilenmelerine ve teknik konulara daha derinden sahip olmalarına imkan sağlayacağız. Aylık olarak düzenleyeceğimiz kurslara ya da seminerlere katılmayan spor muhabiri arkadaşlarımızın akreditelerini de yeniden gözden geçireceğiz. Bu anlamda da gazete patronları ve spor müdürlerinden de TSYD'ye destek vermelerini isteyeceğiz. Konya Şubesi olarak belki de Türkiye'de bir ilke imza atmanın da gururunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi'nde olağan genel kurulun ardından yeni yönetimin görev bölümü şu şekilde gerçekleşti: "Başkan: Recep Çınar, Başkan Vekili: Zafer Varol, Asbaşkan: Emen Demir, Genel Sekreter: Ahmet Eser, Sayman: Sabit Horasan. Üyeler: Cihat Yazıcı ve Orhan Berk.”

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 14:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?