30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Tüketici ithal eti benimsemedi

TÜKETİCİ İTHAL ETİ BENİMSEMEDİ

Et fiyatlarının artmasının önüne geçmek amacıyla yurt dışından getirilen ithal canlı hayvanlara vatandaşların rağbet etmemesi ve yerli etin fiyatının ithal etle aynı seviyeye gelmesi nedeniyle kasaplar yerli et satmayı tercih ediyor.

Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz, Konya'da kasapların et satarken vatandaşın talebine göre satış yaptıklarını belirterek, "Bize gelen vatandaşlar, ithal eti tercih etmiyor. 2 lira fazla olsun ama yerli et olsun diyerek yerli et talep ediyorlar. Özellikle son zamanlarda ithal hayvanlarda bazı hastalıkların görüldüğü iddialarının gündeme gelmesiyle vatandaşların ithal ete karşı tepkisi daha da büyüdü. Şu an Konya'da hiçbir kasapta ithal et satışı yok. Bütün kasaplar yerli hayvanı tercih ediyor.

Zaten yerli etin fiyatı da ithal etle aynı seviyeye geldiği için Konya'da ithal et satışının pek fazla olacağını zannetmiyorum" dedi.

FİYATLAR AYNI SEVİYEYE GELDİ

İthal canlı hayvanın Türkiye'ye gelmesiyle yerli etteki fiyat düşüşünün devam ettiğini ve şu anda yerli etle ithal etin aynı seviyeye geldiğini ifade eden Cengiz, "Şu an yerli karkas etin fiyatı 13 lira civarında. Yani ithal karkas etle aynı seviyede. Bu nedenle vatandaşlar yerli eti tercih ediyor. Kuşbaşı etin kilogramı 20, kıymanın kilogramı ise 19 lira. Bu fiyatların şu günlerde yukarı çıkacağını sanmıyorum çünkü 20 lirayı geçerse vatandaş tepki gösteriyor. Bu fiyatlar düğün sezonuna kadar böyle devam

eder. Düğün sezonunda ise en fazla 1-2 liralık bir artış olur. Karkas etin fiyatının da en fazla 14 liraya kadar çıkacağını tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2011 Çarşamba 11:28:00
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 09:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?