6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tüketiciler Birliği'nden protesto

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi tarafından benzine gelen zamları protesto etmek amacıyla bir benzinlikten 1 TL'ye benzin alınmaya çalışıldı.

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç ve birlik üyeleri, geldikleri benzinlikte otomobillerine 1 TL'ye benzin almaya çalıştı. Ancak pompaların 3 TL'nin altında benzin vermemesi üzerine dernek üyeleri benzin alamadı.

Petrol piyasasında benzinin varil fiyatının düşmesine rağmen Türkiye'de sürekli zam gördüğünü belirten Şube Başkanı Mustafa Dinç, "Bu fiyat yükselmesinin ardında tüketicinin mecburiyetini kötüye kullanan hakim firmaların yüksek kar arzusu, vergiler ve Enerji Piyasası Denetim Kurulu'nun (EPDK) denetimsizliği var. Dünya piyasasında petrolün varil fiyatı 60 doların altına düşmesine rağmen, pompa fiyatlarına zam olarak yansıdığı görülmektedir. Artışlar fiyatlara anbean yansımasına rağmen, indirimlerin dikkate alınmaması, dağıtım firmalarının fahiş kar arzusundan ve sektöre hakim beş büyük firma arasındaki kartelleşmeden ve rekabet ihlalinden kaynaklanmaktadır" dedi.

Gerçekleştirdikleri eylemle tüketicinin cebindeki 1 TL ile benzin bile alamadığını göstermek istediklerini ifade eden Dinç, "Bugün 1 TL'ye küçük bir kola şişesini bile zor dolduracak kadar benzin alabilirsiniz. Artık tüketicinin cebinde firmaları zengin edecek para kalmamıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?