6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tümör diye böbreğini aldılar

Konya Numune Hastanesinde, bir kadının tümör tespit edilen böbreğinin yerine yanlışlıkla sağlam böbreğinin alındığı iddia edildi. Hastane yönetimi, ameliyatı yapan doktor hakkında ön inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Gülizar Durmaz (57) böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle önce Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine muayene oldu. Sağ böbreğinde tümör olduğu teşhisi konulan Durmaz, daha sonra Konya Numune Hastanesine başvurarak, burada ameliyat olmaya karar verdi.

Üroloji Uzmanı Op. Dr. İ.N. tarafından yaklaşık 1,5 ay önce ameliyat edilen Durmaz'ın şikayetlerinin devam etmesi üzerine, ailesi tarafından Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Merkezi götürülerek muayene ettirildi.

Burada yapılan tahlillerde Durmaz'ın ameliyatta yanlışlıkla sağlam olan sol böbreğinin alındığının belirlendiği iddia edildi.

Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Merkezi yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu hastanın 13 Haziranda merkezin üroloji servisine başvurduğunu, çekilen röntgen filminde sağ böbrekte tümör tespit edilirken, sol böbreğin yerinde olmadığının anlaşıldığını belirtti.

DOKTOR BİR HAFTALIK İZNE AYRILDI


Konya Numune Hastanesi yetkilileri, ameliyatı yapan doktor hakkında ön inceleme başlatıldığını, söz konusu doktorun bugünden geçerli olmak üzere bir hafta izne ayrıldığını ifade etti.

Gülizar Durmaz'ın oğlu Selahattin Durmaz ise Konya'da yanlış böbreğin alındığını öğrendikten annesini Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine götürerek muayene ettirdiğini, yapılan yanlışın bu hastanede de bir kez daha teyit edildiğini öne sürdü.


BAKANLIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


Doktorların, tümör bulunan sağ böbreğin de alınmak zorunda kalınabileceğini söylediklerini anlatan Selahattin Durmaz, ''Annem, yapılan bu hata nedeniyle bir süre sonra diyalize bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalabilir. Bu durum, hepimizin olduğu gibi annemin de psikolojisini bozdu. Şu an Ankara'da bir yakınımızda misafir olarak kalıyoruz. Sağlık Bakanlığına konuyla ilgili şikayette bulundum. Konya'ya döner dönmez Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulunacağım'' diye konuştu.

Durmaz, hatalı ameliyat yaptığı iddia adilen doktorun kendisini arayarak hatasını kabul ettiğini ve kendilerinden özür dilediğini savundu.(

AA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 22:55:33
Güncelleme :25 Haziran 2008 Çarşamba 13:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?