5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

TÜMTİS'ten Belediyeye karşı imza kampanyası

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Konya Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Alaaddin otobüs duraklarında başlatılan imza kampanyasının ilk gününe, Türk-İş Konya İl Temsilcisi Bekir Avcı ve Türk-İş’e bağlı bazı sendikaların şube başkanları ile TÜMTİS’e üye şoför ve personel katıldı. Burada bir basın açıklaması yapan TÜMTİS Konya Şube Başkanı Muharrem Yıldırım, şehiriçi toplu taşımacılığın belediyelerin kamusal zorunluluğu olduğunu belirterek, bu hizmetlerin özel sektöre devredilmesiyle vatandaşın, ucuz, kaliteli ve güvenli hizmeti kaybedeceğini savundu. Konya’da şu an 252 otobüs ve 500’e yakın şoför ve tamirci personel olduğunu dile getiren Muharrem Yıldırım, "Bunlar bile yetersiz kalırken, neden bazı hatların satılması istenmektedir? Burada yapılması gereken yeni otobüsler alınması, personelin çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi ve bu hizmetin daha kaliteli bir şekilde halka sunulmasıdır" dedi. Bu çalışmanın daha önce başka illerce de denendiğini ancak gelen tepkiler nedeniyle kaldırıldığını ifade eden Yıldırım, özel sektörün sadece paraya önem verdiğini, hizmete ve kaliteye bakmadıklarını sözlerine ekledi.

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Bekir Avcı ise 800 bini aşan nüfusu ve geniş bir araziye yayılmış olan Konya’da toplu taşımanın büyük önem arzettiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi eğer bu seferler yetmiyorsa yeni otobüsler alsın. Buna gücü yeter. Dar gelirli vatandaşın elinden ulaşımını almak bir belediyeye asla yakışmaz. Ayrıca bu kadar çalışan şoför ve personel, özelleştirmeden sonra kapı dışarı edilecek. Bu insanların ekmekleriyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜMTİS’e üye şoför ve personel, belediye otobüslerinin özelleştirilmemesi için vatandaşlardan imza istedi.

konya
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2004 Salı 17:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?