6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Tüp dolu kamyon TIR'a çarptı!

Konya'da mutfak tüpü yüklü kamyon, paketlenmiş su yüklü TIR'a arkadan çarptı. Sürücü kabininde sıkışan kamyon şoförü bir saat süren çalışma sonucu kurtarılırken, kamyondaki mutfak tüplerinin boş olması olası bir faciayı önledi.

Kaza, sabah saat 07.00 sıralarında Konya-Aksaray Karayolu'nun 52. kilometresi Akbaş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray istikametine giden Duran Ünal (50) idaresindeki 68 EP 751 plakalı mutfak tüpü yüklü kamyon, aynı yönde seyreden İrfan Ali Baz (45) idaresindeki 50 EN 931 plakalı paketlenmiş su yüklü TIR'a arkadan hızla çarptı.

Kazada kamyon sürücüsü, çarpmanın şiddetiyle hasar gören sürücü kabininde sıkıştı. Direksiyon milinin bacağını sıkıştırması sonucu sürücü kabininden çıkamayan Ünal için olay yerine ambulans ve itfaiye çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekibinin bir saate yakın çalışması sonucu sürücü sıkıştığı yerden çıkartılabildi.

Sağlık görevlileri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Duran Önal'ın sağ bacağının kırıldığı ve vücudunda ezikler meydana geldiği tespit edildi. Olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Ünal, ambulansla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kamyonda bulunan ve çarpmanın etkisiyle bir kısmı araziye savrulan çok sayıda mutfak tüpünün boş olması ise olası bir faciayı önledi.

Arkasından gelen kamyonu fark edip aracını kenara çektiğini belirten TIR şoförü İrfan Ali Baz, "Kamyon çok süratliydi. Fren izinden de belli. Kamyonu toplayamadı. Sonra arkadan geldi çarptı" dedi.

Kaza nedeniyle kapanan yol, daha sonra tek yönlü olarak trafiğe açıldı
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2010 Pazar 14:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?