4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Tur düzenleyen yat sahipleri endişeli

Beyşehir Gölü’ndeki su seviyesinin yaz mevsimi ile birlikte giderek düşmesi adalara tur düzenleyen yat sahiplerini endişelendiriyor.

Son yıllarda gölde faaliyet gösteren yat sayısının artmasıyla yörede giderek gelişen yat turizmi, artan taleple birlikte gözde bir sektörün oluşmasına neden oldu. Ancak, Beyşehir Gölü’nde yat turu düzenleyen işletme sahipleri, yaşadıkları olumsuzlukların bu sektörün daha da gelişmesinin önünde durduğuna vurgu yaptı.

Yat sahiplerinden Ahmet Bülbül, Beyşehir Gölü’nde ilkbahar mevsimi ile birlikte canlanan yat turlarının yaz mevsiminde ilçeye dışarıdan gelen gurbetçi ve tatilcilerle birlikte arttığına dikkat çekerken, “Düzenlenen festival ve etkinlikler de yat turlarına olan ilgiyi artırıyor. Konya’nın yanı sıra, Büyükşehirlerden toplu gruplar halinde Beyşehir’e gelenlerin, adalara düzenlenen yat turlarına katılmak artık vazgeçilmez bir etkinlik olarak yerini aldı. Tüm bu güzel gelişmelere rağmen, su seviyesi ile ilgili ciddi endişeler yaşıyoruz” dedi.

Su seviyesinin düşmesi nedeniyle açıklara çıkmakta zorlandıklarını dile getiren Bülbül, her seferde yatın suyun dibindeki tabana değdiğini, bunun da ekmek teknelerinde ciddi anlamda maddi zararlara neden olduğunu söyledi. Ağustos ayı ile birlikte su seviyesinin geçtiğimiz yılın da altına düştüğünü belirten Bülbül, seviyenin daha da düşmesi halinde gezinti yatlarının hareket kabiliyetinin ortadan kalkabileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 15:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?