4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Turistleri gasp eden zanlılar yakalandı

Konya'da, 2 Ukraynalı turisti gasp eden 3 kişi polis tarafından kısa sürede yakalanırken, şüphelilerden birisinin şişman olması olayın çözülmesinde büyük rol oynadı. Yakalanan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

İddiaya göre, Ukrayna'da üniversitede coğrafya bölümü öğrencisi olan Andiry Zoryk (22), Türkiye'nin coğrafi ve tarihi bölgelerini araştırmak için 43 gün önce üniversiteden arkadaşı İhor Krabin (22) ile Türkiye'ye geldi. Türkiye'de birçok bölgeyi gezip fotoğraflayan ve notlar alan Zoryk, son olarak Konya'daki tarihi bölgeleri gezip fotoğraflamak için Antalya'dan yola çıktı. Antalya'dan Konya'ya geldiği sırada otobüs şoförünün Konya Otogarı'na girmeyeceğini söylemesi üzerine Karaman yolu kavşağında inen 2 turist, kamp kurmak için bir petrol istasyonu yakınına gitti. Bu sırada yanlarına gelen Mustafa Z. (23), turistlerle konuşarak onları evinde ağırlamak istediğini belirterek, arkadaşları Ali B. (22) ile Osman T.'yi (24) çağırdı. Yabancı plakalı bir otomobille gelen Mustafa Z.'nin arkadaşları, turistlerin çantasını bagaja koyduktan sonra hep beraber hareket ettiler. Bir süre sonra otomobili durduran 3 arkadaş, bellerinde silah olduğunu belirterek, turistleri tartaklayıp, ıssız bir bölgede zorla araçtan atarak uzaklaştı. Yaşananların ardından Ukraynalı turistler karşılaştıkları bir kişinin yardımıyla polis merkezine ulaştı. Polis merkezinde yaşadıklarını anlatan turistler, gaspçıların yakalanmasını istedi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerine, turistlerin "vişne çürüğü rengi otomobil ve 3 kişiden birinin çok şişman olduğunu" söylemesi üzerine yapılan araştırmada belirlenen şüpheliler, evlerine düzenlenen baskınla yakalandı.
 
Yakalanan 3 şüphelinin gasp ettiği 2 sırt çantası, 1 kamera, 2 adet fotoğraf makinası, bir miktar para ve cüzdanlarından oluşan bin 400 dolarlık malzemelerinin çoğunluğu polis tarafından bulunurken, bir sırt çantasıyla şu ana kadar çektikleri fotoğraflardan oluşan albüm ve notları gaspçıların yaktığı ortaya çıktı. İfadeleri tamamlanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Ukraynalı Andiry Zoryk ve İhor Krabin, kendilerinin gasp edildiğini belirterek, "Türk polisi profesyonel bir şekilde çalıştı ve gasp edilen eşyalarımızı buldu. Aynı zamanda şüphelileri yakaladı. Hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?