6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Turizm Bakanı Günay Akşehir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'nın Akşehir ilçesine geldi.

Bakan Günay, ilk olarak Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi'yi ziyaret etti. Burada Akşehir hakkında brifing alan Bakan Günay, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bakan Ertuğrul Günay, Şanlıurfa'nın Hasankeyf bölgesinde yapımı süren Ilısu Barajı'na finansal destek sağlayan yabancı üçlü konsorsiyumun desteğini çekmesi ile ilgili soruya, "Bu proje uzun zamandan beri devam eden dev bir proje. Biz orada tarihi eserleri yok etmek istemiyoruz. Bu eserlerden bazılarını yerinde, bazılarını ise başka yerlere taşıyarak koruyacağız. Biz de Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak kültür eserlerini koruma amacıyla projeye dahiliz. Ilısu Barajı yapılacaksa, devlet kendi imkanları ile yapabilir. Ancak bu barajın yapımı süresince tartışmalar ve bu tür şeyler sık sık gündeme gelecektir" dedi.

TURİZMDE KRİZİ YÜZDE 1'LİK KAYIPLA ATLATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra Akşehir Belediye Başkanlığı'na geçerek Başkan Mustafa Baloğlu'nu ziyaret eden Bakan Günay, Türkiye'nin turizm potansiyeli açısından dünyada en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "2008 yılında turizm potansiyeli açısından dünya 7'ncisi olduk. 2009 yılında yaşanan kriz turizmi de etkiledi. Dünya çapında yüzde 8'lik bir daralma oldu. Ancak biz bunu yüzde 1'lik bir kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl turizm açısından yüzde 12'lik bir büyüme yaşanmıştı. Bu yıl da aynı rakamı tutturmaya çalışacağız. Ancak sahil bölgelerinde toplanan turizm potansiyelini Anadolu'ya yaymak için gerek kültür, gerek jeotermal, gerekse arkeoloji turizmine ağırlık vermemiz lazım. Bu konuda Akşehir örnek olacak bir merkez. Gerek Kurtuluş Savaşı'ndaki konumu, gerekse dünyaya mal olmuş Nasreddin Hocası ile kültür ve tarih turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 15:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?