30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Türk mobilyasına Fransız kalmadılar

TÜRK MOBİLYASINA FRANSIZ KALMADILAR

Konya'da ürettiği otel ve ofis mobilyalarını ihraç ederek pazar payını genişleten bir firma, Fransız müşteriyle ticari satışlarını artırdı.

2003 yılında Konya'da kurulan, bugün Ortadoğu'dan Avrupa'ya kadar geniş bir coğrafyaya ofis ve otel mobilyaları ihraç eden Kenzel Mobilya'nın ürünleri özellikle Fransa'da Türk Mobilyası olarak biliniyor. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan destekli e-ihracat portalı "turkishexporter.net" üyesi olan Kenzel Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yılmaz, Arap halkının Türkiye'yi yeniden tanıması ve son yıllarda Türkiye'nin bölgede parlayan yıldızının ihracatçı firmaların yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Ortadoğu'da Türk ürünlerine çok ciddi anlamda bir talep olduğunu ifade eden Yılmaz, "Özellikle Irak'ta savaşın yerini normalleşmeye bırakmaya başlaması bu ülkede yapılaşmayı hızla artırdı. Türk müteahhitler Irak'ın muhtelif noktalarında iş merkezleri, oteller, alışveriş merkezleri, yeni yaşam alanları inşa ederken, bizde bu noktaların mobilya ihtiyaçlarını karşılıyoruz" dedi.

Yılmaz, Türk mobilyasına kalitesi nedeniyle Avrupa'da da ilginin arttığını kaydetti. Mini diplomatik krizlerin yaşandığı Fransa'nın iyi müşterileri arasında bulunduğunu dile getiren Yılmaz, "Son zamanlarda Türkiye'nin Fransa ile yaşadığı mini diplomatik krizlere rağmen bu ülkeyle ticari alışverişimiz hız kesmedi. Fransa önemli müşterilerimiz arasında. Birçok otel mobilya alımlarında bizi tercih ediyor. Biz de güzel bir söz vardır, 'Fransız yani yabancı kaldın' diye. Ama bu söz mobilya konusunda son yıllarda değişti. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, Fransa mobilya konusunda Türk kaldı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 12:24:03
Güncelleme :28 Nisan 2011 Perşembe 12:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?