7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Türk tarım sektörü Konya'da buluştu

TÜRK TARIM SEKTÖRÜ KONYA'DA BULUŞTU

Konya Tarım 2010 ve 8. Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) - TÜYAP Uluslar arası Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılış törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca, oda ve borsa başkanları ile çok sayıda çiftçi katıldı. Törende konuşan Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, dünyada tarım, enerji ve suyun ülkelerin ekonomilerine yön veren unsurlar olduğunu belirterek, "Bugün gelişmiş ülkeler tarımın bilgi ve teknoloji altyapısına önem vererek ekonomilerini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Tarımsal üretim dünya ihtiyacını zar zor karşılar hale geldi. 15 yıl içinde gıda tüketiminin iki katına çıkacağı belirtiliyor. Ülkemizde de artan nüfus ve gıda ihtiyacı, tarımın geliştirilmesini olmazsa olmaz hale getirmektedir. Artık anlaşılmıştır ki, geleneksel yöntemlerle tarım, ihtiyaçlarımızı karşılamıyor. Bu nedenle tarımsal üretime mutlaka destek verilmelidir" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda 5-10 kat büyüme gerçekleştirdiğini, bunu da krizlerin ortasında başardığını ifade ederek, "Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde bugünkünden daha ileride bir Türkiye olacağımıza inanıyorum. Bunun için tarımda geleneksel yöntemlerin artık bir kenara bırakılması ve daha bilimsel çalışmalara başlanması şarttır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fuar, protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından ziyarete açıldı. 30 ülkeden 451 firma ve temsilcisinin katıldığı fuar 21 Mart'a kadar açık kalacak. Fuarda tarımsal üretimde kullanılan alet, makine, kimyasal ürünler ile süt ve hayvancılıkta kullanılan alet ve kimyasal ürünler tanıtılıyor.

TÜRK TARIM SEKTÖRÜ KONYA'DA BULUŞTU
TÜRK TARIM SEKTÖRÜ KONYA'DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 15:22:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 21:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?