4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Türk Telekom'da grev başladı

Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden bir sonuç alınamamasının ardından Konya'nın Beyşehir ve Akşehir gibi bazı ilçelerinde Telekom görevlileri iş bırakma eylemine başladılar.

Grev kararı alınmasının ardından Beyşehir Türk Telekom Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde görev yapan Haber-İş Sendikası üyesi 45 çalışan iş bırakma eylemi yaptı. Beyşehir'de bulunan hizmet binası girişine "Bu işyerinde grev vardır" pankartı asan Telekom çalışanları, fatura ve diğer işlemler için binaya gelen vatandaşları Posta Müdürlüğü'ne yönlendirdi.

Konya'nın Akşehir ilçesinde ise Telekom çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Binaya girmeyerek bina dışında bekleyen çalışanlar adına bir açıklama yapan Haber-İş Sendikası Akşehir Temsilcisi Hasan Hüseyin Akıncı, Türk Telekom'un Türkiye'de birçok yenilik ve hizmete imza attığını belirterek, "İşte bu ilklere bugün bir yenisini ekliyoruz. Biraz içimiz buruk, biraz endişeli ama bir o kadar da gururlu bir ruh hali ile bu ilki bizlere ve Türkiye'ye yaşatıyorlar" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 16:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?