7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Türkiye 30 milyon turist bekliyor

TÜRKİYE 30 MİLYON TURİST BEKLİYOR

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl 30 milyon ziyaretçi ve 26 milyar dolar döviz geliri hedeflendiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından 'Kültür Turizmi ve Türkiye Açılımı' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizmde gelinen noktayı anlattı. 1970 yılında 300 bin ziyaretçi alan Türkiye'ye geçen yıl 26 milyon 300 bin turistin geldiğini ve 100 milyon dolardan başlayan döviz gelirinin bugün 25 milyar dolara ulaştığını kaydeden Ulusoy, bu yıl 30 milyon ziyaretçi ve 26 milyar dolar döviz girdisi beklendiğini bildirdi. Ulusoy,

bu seviyeye kolay ulaşılmadığını ifade ederek, "1 milyona yakın konaklama tesisimiz var. Bugün Akdeniz'de tesis bakımından, hizmet bakımından 1 numarayız. Yunanistan ve İspanya fiyatlarını aşağıya çekmesine rağmen Türkiye ile aynı seviyede kalıyor. İşte bu sektörün başarısıdır. Benim milli gelirim kişi başı 30 bin dolara geldikten sonra Avrupa Birliği'ne de ihtiyacımız yok. Dış borçları azaltan, içerideki finansman kaynaklarını iyi kullanan bir ülke olarak ayakta kalmayı başarabileceğimize inanıyorum" dedi.

"ÜLKEMDEN ÖZÜR DİLERİM"

Başaran Ulusoy, Türk vatandaşının turizmde yurt dışından gelecek dövize bel bağlandığı için unutulduğunu dile getirerek özür diledi. Ulusoy, "Tüm ülkemden özür diliyorum. Çünkü gelen turiste ihtiyacımız vardı. Kendi insanımızı unuttuk, kendi insanımızı unutunca kültürsüzlük yapısı başladı. Marmaris, Bodrum, Kuşadası'nda 15 gün kaldığımız evleri yapmaya başladık. Bundan haklıydınız ama biz haksızdık. Bugün bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Artık erken rezervasyonlarla kendi insanımıza yurt dışından

gelenlerle aynı fiyattan hizmet vermeye çalışıyoruz. İşte bu bir kültür kaynaşmasıdır. Bu ülkeyi birbirine bağlama kaynaşmasıdır" diye konuştu.

Dil, din, ırk farkı gözetmeksizin hizmet verdiklerini, bu nedenle doğal güzellikleri korurken kültürel varlıkları da korumak mecburiyetinde olduklarına değinen Ulusoy, Başbakan Erdoğan'ın barajın yapımıyla sular altında kalacak Hasankeyf'in kurtarılmasına yönelik verdiği sözü tutacağına inandığını sözlerine ekledi.

TÜRKİYE 30 MİLYON TURİST BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 15:52:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 22:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?