6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Türkiye 3G ile tanışacak

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3.Nesil (3G) teknolojisinin Ağustos ayıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunulacağını belirterek, bu yeni teknoloji ile hem görüntülü konuşma yapılabileceğini hem de veri aktarım hızının mevcut olandan 75 kat daha hızlı olacağını söyledi.

Turkcell tarafından çeşitli illerde düzenlenen "İşTcell İşte Başarı" seminerlerinin Konya ayağına konuşmacı olarak Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv katıldı. GSM sektörünün dünyada hızla geliştiğini belirten Süreyya Ciliv, "Şu an dünya üzerinde 4 milyar cep telefonu kullanıcısı bulunuyor. Bunun 3 yıl içinde 6 milyara çıkması bekleniyor. Sadece 10 numaraya basarak ister Afrika'nın bir köyündeki ister Newyork' ta ki biriyle rahatlıkla görüşebiliyorsunuz. Şu an bu sistem bize ince bir telle hizmet veriyor. Bu ince tel üzerinden sesli konuşma, SMS ve GPRS hizmeti alıyoruz. Ancak 3G teknolojisiyle bu ince tel artık büyük bir boru haline gelecek. Artık insanlar birbirlerinin sadece sesini değil görüntüsünü de görebilecek. Bu, sadece ikili iletişim için değil eğitim, sağlık ve iş konusunda da büyük bir devrim meydana getirecek. Ayrıca internet hızı, şu anki hızın yaklaşık 75 katı artacak ve insanlar istedikleri yerde gerek telefon, gerek lap top, gerek minibook gerekse cep bilgisayarlarıyla çok daha hızlı bir şekilde internete girip veri aktarımı yapabilecek. Artık insanlar ulaşamadıkları yerlere kolaylıkla ulaşabilecek" dedi.

3G ile ilgili alt yapı çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Süreyya Ciliv, "Geçtiğimiz yılın Kasım ayında 3G'nin ihalesi yapıldı. Biz bu ihaleyi birinci olarak kazanarak A sınıfı lisansı almaya hak kazandık. Geçtiğimiz günlerde devlete 420 milyon Euro'yu yatırdık. Alt yapı çalışmalarımız 3 ay içinde tamamlanacak ve 3G'yi halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

TURKCELL SEKTÖRÜNÜN LİDERİ

Turkcell'in kurulduğu günden bugüne kadar geçen 15 yıl içinde sürekli kendini yenileyen ve Türkiye'de sektörünün lideri, dünyada ise 12. sırada yer aldığını dile getiren Süreyya Ciliv, "Bu büyük gelişimde 2 önemli faktör var. Birincisi Turkcell çalışanları. İkincisi ise teknolojiye yaptığımız yatırımdır. 2009'da yaşanan global ekonomik krize rağmen Turkcell Türkiye'ye bu yıl için 2.1 milyar TL yatırım yapacak. Bu yaptığımız yatırımlarla kalitemizi açık ara öne çıkarıyoruz. Şu an itibariyle Türkiye çapında 11 bin baz istasyonumuz var ve kapsama alanımız Türkiye nüfusunun yüzde 99'unu buldu. Diğer firmaların baz istasyonu sayısı bizim sayımızın yarısına bile ulaşamadı. Bu yükselişimizi 3G ile daha da hızlandıracağız" diye konuştu.

NUMARA TAŞINABİLİRLİKTE ABONE KAZANAN TEK FİRMAYIZ

Bir katılımcının numara taşınabilirliğinin faydası olup olmadığı konusundaki soruya ise Ciliv, "Biz, numara taşınabilirlik başlamadan önce kendimizi bu konuya iyi hazırlamıştık. Konuyla ilgili timler hazırladık. Taşınabilirlik başladığının ilk iki ayı içinde hızlı bir çalışma içine girdik. Bu iki ay içinde abone kaybetmeyip kazanan tek firma biz olduk. Şu an en çok aboneye sahip firma olmamıza ve rakiplerimizin taşınabilirlik ile bizim abone kaybedeceğimizi düşünmesine rağmen iki ay içinde abone sayımızı artırarak çıktık. Şu an bu timleri kaldırdık ve işi rutine bindirdik. Bu, bizim diğer operatörlerden farkımızı açıkça ortaya koyuyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?