6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Türkiye'de ilk defa 'fıstık yağı' üretildi

Konya merkezli Helvacızade şirketi, Türkiye'de ilk defa fıstık yağı ürettiğini duyurdu.

Kolesterol seviyesini düşürme, kanser hücrelerinin gelişimini önleme, kansere karşı koruyucu olma ve kalp damar rahatsızlıklarını engelleme özellikleri ile bilinen fıstık yağı üreten Helvacızade'nin Zade fıstık yağı raflardaki yerini aldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Helvacızade şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil, her yağda vücuda yararlı bütün yağ asidi çeşitlerinin bulunmadığını ancak fıstık yağının, yararlı asitlerin tamamına yakınını ihtiva etmesi açısından çok değerli olduğunu söyledi.

Büyükhelvacıgil, Zade Bitkisel Yağ Rafinasyon Tesisleri'nde ürettikleri yağı dünyanın 27 ülkesine ihraç ettiklerini de belirtti. Büyükhelvacıgil, "Türkiye'de fıstık yağı üreten ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ürünün marketlere dağıtımına da başladık" dedi. Büyükhelvacıgil, İyi rafine edilmiş fıstık yağının zeytinyağına çok benzediğini belirtti ve değerli bir yağ olduğu için yemek piştikten sonra üzerine dökülerek ya da salatalarda kullanılması daha uygun olacağı bilgisini de verdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 18:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?