30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Türkmen dernekleri tek çatıda

TÜRKMEN DERNEKLERİ TEK ÇATIDA TOPLANIYOR

Türkiye'de faaliyet gösteren Türkmen dernekleri, kurulan Türkmeneli Dernekler Federasyonu çatısı altında bir araya geliyor.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Aydın Beyatlı, 2003 yılında Amerika'nın Irak'ı işgaliyle ülkede bir kaos ortamının oluştuğunu belirterek, "Bu geçen 7 sene içinde 1 milyondan fazla Iraklı ölmüş ya da yaralanmış, 4 milyon Iraklı ise zorunlu göçe maruz kalmıştır. Şu an ülkede su, elektrik ve sağlık konularında büyük sıkıntı yaşanıyor. Kentler arasında kontrol noktaları kurulmakta, mahalleler arasına bile duvarlar çekilmektedir.

Iraklılar zalim Saddam Hüseyin'i arar hale gelmiştir" dedi.

Irak Türkmenleri'nin birçok yerde dernekler kurduğunu ifade eden Beyatlı, "Bugüne kadar bu dernekler kendi başlarına çalışmaktaydı. Bizim dileğimiz, Türkiye'de bulunan Türkmen dernekleri olarak bir araya gelip birlikte hareket etmekti. Bu dileğimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e ilettik ve kendisi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesinde Türkmeneli Dernekleri Federasyonu'nun kurulmasını sağladı. Geçtiğimiz hafta Ankara'da federasyonun tüzüğünü hazırladık. Şu ana kadar 11 dernek ve kuruluş

bu federasyona üye oldu. Şu ana kadar girmemiş olan dernekler ise tüzüklerine bir madde ekledikleri takdirde federasyona girebilecekler" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2011 Pazartesi 17:26:03
Güncelleme :3 Ocak 2011 Pazartesi 18:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?