7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Tuz Gölü’ne atık su ulaşmıyor

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF)-Türkiye ve Aksaray Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada Konya’nın günde yaklaşık 140 bin metreküplük atık suyunun 2 yıldır Tuz Gölü’ne ulaşmadığı ortaya çıktı.

WWF-Türkiye Su Programı Alan Koordinatörü Çağrıdeniz Eryılmaz, Konya’nın atık suyunu yıllarca Tuz Gölü’ne ulaştıran ana tahliye kanalında yaklaşık 60 kilometreden sonra su görülmediğini bildirdi.

Yaptıkları araştırmada 2 yıldır yaz ve kış Tuz Gölü’ne bu tahliye kanalından su ulaşmadığını tespit ettiklerini vurgulayan Eryılmaz, Yetkililer yılda 50 milyon metreküp su işleyeceklerini söylüyor ama bu su nerede? Kuraklık nedeniyle çiftçiler bu kanaldan çektikleri arıtılmamış suyla ürünlerini suluyor. Genelde pancar ve sebzeler sulanıyor" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Sorgun, yaklaşık 28.5 milyon dolara mal olacak Konya Atık Su Arıtma Tesisi’nin sonuna yaklaştıklarını, günde yaklaşık 140 bin metreküp atık suyun arıtılacağını, böylece Tuz Gölü Havzası’na akan atık suyun temiz oleacağını ve göl havzasının kirlilikten kurtulacağını bildirdi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 09:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?