6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

TYB'den vefa gecesi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi tarafından Konya kültürüne hizmet eden bilim ve sanat adamları için bir vefa gecesi düzenlendi.

TYB Konya Şubesi'nin kuruluşunun 15. yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecede Konya kültürüne hizmet eden 15 bilim ve sanat adamına ihtiram beratı ve çeşitli ödüller verildi.

Alaeddin Keykubat Konferans Salonu'nda gerçekleşen geceye Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, sanat ve bilim adamlarıyla vatandaşlar katıldı. Gecede bir konuşma yapan TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, 2009'un kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve bu yıl içinde önemli etkinliklere imza atacaklarını söyledi. KOSKİ ve Karatay Belediyesi'yle çeşitli sempozyum ve şiir şölenleri yapacaklarını da dile getiren Köseoğlu, düzenledikleri vefa gecesiyle Konya'ya hizmet edenlere bir nebze de olsa vefalarını göstermek istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Konya'ya ve Konya kültürüne hizmet eden Feyzi Halıcı, Mehmet Emin Eminoğlu, Hasan Çopur, Mehmet Ali Uz, Rıdvan Bülbül, Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Mikail Bayram, Kamil Uğurlu, Dr. Selahattin Hidayetoğlu, Seyit Küçükbezirci, Dr. Hasan Önder, Hüseyin Öksüz, Prof. Dr. Haşim Karpuz ve Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ'a ihtiram beratı ve çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 18:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?