7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

TZOB Genel Başkanı Konya'da

TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR KONYA'DA

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bir dizi açılışa katılmak üzere Konya'ya geldi.

Konya'nın Kulu ilçesine gelen Şemsi Bayraktar, yapımı tamamlanan Toprak Bitki Analiz Laboratuarının açılış törenine katıldı. Törene AK Parti Konya Milletvekili Özkan Öksüz, TZOB Yönetim Kurulu üyeleri, il ve ilçe ziraat odası başkanları ile vatandaşlar katıldı. TZOB Başkanı Bayraktar, Türkiye'deki ziraat odaları başkanlarının yaptığı çalışmalar neticesi elde edilen ürünlerden turistler dahil herkesin faydalandığını belirterek, "En verimli ve kaliteli mahsulün yetişmesi için topraklarımızı mutlaka analiz

ettirmeliyiz. Şu ana kadar birçok il ve ilçemizde ziraat odaları olarak bu laboratuarlardan kurduk. Amacımız bütün ziraat odalarına böyle bir laboratuar kurmak. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Toprak Bitki Analiz Laboratuarı, kurdele kesimiyle hizmete açıldı. Bir süre laboratuarda incelemelerde bulunan Bayraktar ve davetliler, yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı. 2 kimyager ve 1 ziraat mühendisinin görev yaptığı laboratuarda yılda 10 binin üzerinde toprak numunesi inceleyebileceği, ayrıca su analizi de yapabildiği bildirildi.

TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 12:58:04
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 17:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?