6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

U20 Milli Takımı galibiyete kilitlendi

U20 Milli Takımı yarın ve Perşembe günü Finlandiya ile Konya'da oynayacağı hazırlık maçlarını iyi değerlendirmek istiyor.

U20 Milli Takımı'nın yarın ve Perşembe günü Finlandiya ile Konya'da oynayacağı hazırlık maçları öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan ve Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Hami Mandıralı, bir basın toplantısı düzenledi.

Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Konya'da U20 Milli Takımı'nın Finlandiya ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi bir araya geldiklerini söyleyerek, "Konya'da bir milli maç oynanması yönünde isteklerin olduğunu biliyorduk. UEFA ve FIFA'nın milli maç organizasyonlarında şehirlerin ulaşımı, tesisleri, seyirci konusunda bir takım kıstasları olduğunu biliyoruz. A Milli Takım maçlarının İstanbul ağırlıklı oynandığını, bazen Bursa'da ve Ankara'da oynandığını biliyoruz. Ama Ümit Milli takımı maçlarının planlanmasında zaman zaman Anadolu'da karşılaşmalar yapılabiliyor. Şehrimizde oynanacak U20 Milli Takımı'nın maçlarının organizasyonunun başarıyla gerçekleştirilmesini umut ediyorum. Bundan sonra daha iyi müsabakalar oynanması adına yol açmış olalım" dedi.

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Hami Mandıralı ise, Konya'da olmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Milli Takımlarımızın Anadolu'da sevenleriyle buluşması, maç yapması çok önemli. Futbolu seven bütün insanlarımızı yarın ve perşembe günü oynanacak maçlarımıza bekliyoruz. Şehrimizde hiç milli maç oynanmıyor diye hep şikayet ederiz. Bu oynayacağımız maçlar Konya için çok büyük bir fırsat. Vereceğimiz bu sınavda güzel şeyler yaşadığımız takdirde bundan sonra burada daha fazla maç oynayacağımızı söyleyebilirim. Biz yeni bir takım oluşturuyoruz. Ümit Milli Takımımızı oluşturacağız. Ana kadromuzda 1988, 1989 ve 1990 doğumlu futbolcularımız var. Bu süreci iyi değerlendirerek Avrupa Şampiyonasına hazırlanacağız. Milli Takımımızda da yeni yapılanma oldu. Tüm yaş grupları Fatih Terim tarafından tekrar görevlendirildi. Ümit Milli Takım sorumlusu benim ve yardımcım Zeki Önatlı'dır. Bizim de sorumlumuz Oğuz Çetin'dir. Bütün bilgilerimizi Oğuz Çetin ile paylaşıyoruz. Futbolcu arkadaşlarımıza
sahada yapmaları gerekenleri aktaracağız. Onlar da kendi yeteneklerini sergileyerek Türk futbolu için önemli şeylere imza atmak için çok çalışacaklar. Amaçlarının A Milli Takım olduğunu unutmadan üst seviyede çalışacaklar. Salı ve Perşembe günleri Konya halkının desteği ile iki güzel hazırlık maçı yapacağız. Burada oyuncularımızın göstereceği performansla takımın oluşumu adına olumlu adımlar atmış olacağız" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?