7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Üç cana beş yıl hapis

ÜÇ CANA BEŞ YIL HAPİS

Konya'da tali yoldan çıkan at arabasına çarparak 3 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebep olan sürücüye 5 yıl hapis cezası verildi. Sürücü, son sözlerinde "Elimden geleni yaptım ama kurtaramadım" dedi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tankerin at arabasına çarpması sonucu 3 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanması nedeniyle açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklu bulunan tanker sürücüsü Hüseyin Kökdere, avukatı ve yakınları katıldı. Kazada ölenlerin yakınları şikayetçi olurken, savcı sanık hakkında TCK'nın 85/2 maddesi gereğince 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık avukatı, müvekkilinin kazada suçsuz

olduğunu ve 6 aydır tutuklu bulunduğunu, tüm iyi hallerin uygulanarak karar verilmesini ve tahliye edilmesini istedi. Son sözü sorulan sanık Kökdere ise, "At arabasının önüme çıktığını fark edince elimden geleni yaptım ama kurtaramadım, takdir mahkemenin" dedi.

Mahkeme heyeti sanığı ikinci derecede suçlu bularak 6 yıl hapis cezası verdi, bu cezayı da 62. maddeyi uygulayarak 5 yıla indirdi.

Kaza, 31 Ağustos 2009 tarihinde Konya-Karaman Karayolu'nun 27. kilometresinde meydana gelmişti. Tarlalarından İçeri Çumra kasabasına dönmek için tali yoldan çıkan Zeki (50), eşi Ümmü (45), çocukları Mustafa (12) ve İbrahim Çelik'in (6) bulunduğu at arabasına Hüseyin Kökdere (30) idaresindeki 42 HC 685 plakalı tanker çarpmıştı. Kazada, tankerin altında sıkışan at arabası, yaklaşık 150 metre sürüklenmiş, baba Zeki, eşi Ümmü ve oğulları İbrahim Çelik olay yerinde hayatını kaybetmiş, diğer oğulları Mustafa Çelik ise yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 13:13:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 15:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?