7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Üç kişiye aynı kimlik numarası!

ÜÇ KİŞİYE AYNI KİMLİK NUMARASI ŞAŞIRTTI

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Mustafa Özkan'ın T.C. kimlik numarasının, yapılan Bağ-Kur sorgulamasında kendisi ile beraber aynı ismi taşıyan iki kişi de daha kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Bağ-Kur sicil numarasını öğrenmek için www.sgk.gov.tr adresine giren Mustafa Özkan (69), kendisi hariç iki kişide daha aynı T.C. kimlik numarasının olduğunu gördü.

Sorgulama sayfasında aynı T.C. kimlik numarasının üç kişide olmasının şaşkınlığını yaşayan Mustafa Özkan, yaptığı araştırmada diğer iki kişinin Adana'da olduğunu tespit etti. Adana'da oturan şahıslardan birinin vefat ettiği, diğerinin ise bir köy muhtarı olduğu ortaya çıktı.

Mustafa Özkan, Bağ-Kur numarasından KEY ödemelerinin çıkıp çıkmadığını öğrenmek için küçük oğluna internetten sorgulama yapmasını istediğini anlatarak, "Oğlum Malik'in yaptığı sorgulama sonucunda sayfada 3 kişinin aynı T.C. kimlik numarasına sahip olduğunu gördük. Şaşırdık ve arkasından SGK kurumuna giderek durumun detayını öğrendik. Benim haricimde iki kişinin Adana'dan olduğunu, birinin vefat ettiğini, diğerinin ise Adana'nın bir köyünde muhtarlık yaptığını öğrendim. Pazartesi günü Nüfus Müdürlüğüne giderek dilekçe vereceğim. Yanlışlığın düzeltileceğini düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:44:01
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 13:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?